image
Sursa foto: politia.md

Trei moldoveni anunțați în urmărire internațională au fost extrădați în Republica Moldova

Trei cetățeni ai Republicii Moldova, anunțați în urmărire internațională, au fost extrădați autorităților de la Chișinău. Unul din ei este condamnat la 8 ani de închisoare.

Mai exact, un bărbat de 25 de ani din raionul Criuleni, anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol în anul 2019, a fost extrădat din Polonia.

Acesta era anunțat în căutare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Criuleni, în baza unei cauze penale pentru răpirea unei persoane, săvârșite de două persoane cu aplicarea armei.

Bărbatul a fost adus în țară pe cale aeriană și plasat în Penitenciarul nr.13 pentru punerea în executare a sentinței de judecată.

În alt caz, un bărbat de 37 de ani, a fost extrădat din Ungaria. Acesta a fost anunțat în căutare încă din anul 2018 de Inspectoratul de poliție Rîșcani, pentru comiterea infracțiunilor de furt și jaf.

Un moldovean condamnat la 8 ani de închisoare, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în orașul Soroca, a fost extrădat din Azerbaidjan. Bărbatul a fost condamnat și anunțat în căutare internațională în anul 2016, pentru săvârșirea furturilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul raionului Soroca. Acesta ar fi furat din domicilii obiecte din aur, mai excat un ceas, cercei, lănțișor, în sumă de peste 200 de mii de lei.

Reținerea condamnatului a fost posibilă ca urmare a acțiunile întreprinse de ofițerii de investigații ai INI împreună cu organele de drept din Azerbaidjan.

politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: