(video) Platforma DA s-a lansat în campania electorală. Andrei Năstase: „Venim în fața oamenilor cu capul sus și obrazul curat”
Platforma DA s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alergerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 cu sloganul „Fapta bună de adună!”. La lansare au participat membrii formațiunii alături de liderul partidului, Andrei Năstase. Deputatul Dinu Plîngău, i-a prezentat pe primii 25 de candidați ai partidului. În cadrul evenimentului a fost difuzat și un spot video, în care au fost prezentate realizările formațiunii pe parcursul ultimelor ani. Evenimentul s-a desfășurat la Institutul Muncii. 
Foto: privesc.ru

„Platforma DA s-a născut pe vreme de furtună, când tentaculele oligarhice zgâlțânau din temelii instituțiile statului. Platforma DA s-a născut din dragostea nețărmuită de țară și oameni, de libertate, dreptate și echitate. Sunt absolut convins că Platforma DA va avea o viață politică lungă și va juca un rol determinant în reconfigurarea și exercitarea puterii de stat după apropiatul scrutin. Venim acum în fața oamenilor cu capul sus și cu obrazul curat. Venim cu conștiința împăcată că ne-am făcut cinstit datoria, că nu ne-am abătut de la angajamentele noastre făcute față de oameni încă la începutul luptei noastre civice cu regimul Plahotniuc în stradă și nu am înșelat așteptările alegătorilor noștri.

Noi am fost și rămânem în slujba oamenilor. Platforma DA împreună cu sutele de mii de protestatari din PMAN, din orășelul Demnității a început lupta cu regimul monstruos Plahotniuc după ce au fost deconspirate atacurile raider, furtul miliardului, spălătoria mafiei rusești și autohtone ; Platforma DA, împreună cu cei peste 400 de mii de semnatari au determinat modificarea Constituției și astăzi avem un altfel de președinte, Platforma DA este inițiatoarea Hotărârii Parlamentului privind starea de captivitate a statului, urmată de constituirea mai multor comisii de anchetă conduse cu succes de oamenii Platformei DA, A. Slusari, Igor. Munteanu, neînfricata Inga Grigoriu”, a declarat Andrei Năstase. 

Totodată liderul partidului, a menționat că Platforma DA va face dreptate, iar cei vinovați vor plăti în fața unei justiții libere și corecte. 

„Fiecărui om al acestei țări, oriunde s-ar afla acesta...la Chișinau, Drochia, Ialoveni, Roma, Londra sau Paris, oriunde pe acest Pământ, îi promit solemn că noi, cei din Platforma Demnitate și Adevar, vom face dreptate. Până la capăt. Pentru răul pe care l-au facut oamenilor, țării, cei vinovați vor plăti. Vor plăti cu averile și cu libertatea lor. Pentru tot răul făcut Moldovei, pentru suferințele oamenilor, pentru toate ilegalitățile făcute. Vor plăti. Celor care prin pozițiile pe care încă le ocupă în stat își permit încă să negocieze aplicarea legii le transmit, cu responsabilitatea unui fost procuror și apărător al drepturilor omului care slujește și astăzi prin abordările și acțiunile sale Constituția și legile Republicii Moldova, că după 11 iulie viitorul Parlament al Republicii Moldova, Parlament din care Platforma Demnitate și Adevar va face parte, va elimina prin deciziile sale, toate lacunele legislative care permit și astăzi aplicarea impunității pentru oligarhi, mafioți, criminali, evazioniști și infractori de drept comun. Iar pentru deciziile prin care a fost aruncată suferință asupra oamenilor și a țării vor răspunde toți, până la ultimul, în fața unei justiții libere și corecte”, a conchis Năstase. 

 Reprezentantul formațiunii a mai susținut că partidul va juca un rol decisiv în formarea unei majorități Parlamentare pro-europene, reformiste și democratice. 

„Obiectivul major, al nostru, al tuturor este garantarea unei majoritați parlamentare puternice și a unei guvernări pro europene și pro românești în alianță cu partenerii noștri firești în cadrul familiei popular europene. Iar pentru a maximaliza rezultatul electoral al forțelor eurounioniste și a evita orice pierderi de voturi ale alegătorilor de pe dreapta în favoarea stângii oligarhice, antieuropene și antinaționale, dialogul liderilor partidelor naționale și proeuropene, precum și al reprezentanților Convenției Românilor din RM trebuie sa continuie pentru a coordona acțiunile, în așa fel încât să formulăm un răspuns adecvat chemării generalizate a electoratului eurounionist de a ne conjuga eforturile și forțele în această campanie electorală. Facem apel catre toți cei care își doresc o viață mai bună acasă, lege și dreptate pentru toți să ne sprijine în această deloc ușoară campanie, în mod transparent, cu tot ce pot, logistic, financiar sau pur și simplu prin difuzarea adevărului către oamenii din satele și orașele țării, de Acasă și din Diasporă”, a spus Năstase. 


La sfârșitul lunii mai membrii Platformei DA, în frunte cu președintele Andrei Năstase, au depus actele necesare pentru înregistrare în cursa electorală la Comisia Electorală Centrală.

Primii 10 candidați sunt: Andrei Năstase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Stela Macari, Iana Stanțieru.


Pub