Minus doi într-o zi: Încă un partid anunță că nu va participa la parlamentare

Partidul Popular din Republica Moldova nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de liderul PPRM, Alexandru Oleinic, într-o postare pe pagina sa de facebook. Aceștia își îndeamnă susținătorii să sprijine partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării.

Foto: UNIMEDIA
„PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral, va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova. În favoarea organizării alegerilor anticipate au insistat formațiunile politice care, prin neacceptarea unor modificări în Codul electoral – votul electronic, extinderea perioadei de votare, reducerea pragului electoral și altele, prin tergiversarea procesului de imunizare a populației, subminarea interesului național prin impunerea unor scopuri cu tentă geopolitică, etc – își promovează interesul de grup, având drept obiectiv preluarea puterii la toate nivelele și instaurarea propriului regim de guvernare fără a ține cont de interesul țării și al cetățenilor.

În opinia PPRM, participarea la scrutin a unui număr mare de formațiuni politice, majoritatea fiind cu șanse nule, este promovată de principalii actori de pe scena politică a țării cu scopul de a bulversa întreg procesul electoral și a limita la maxim posibilitatea extinderii numărului de formațiuni politice care ar accede în Parlament. Mai mult, PPRM consideră că în structura viitoare a Parlamentului va fi imposibilă formarea unui Guvern, fapt care va duce inevitabil la alegeri anticipate repetate. În aceste condiții Partidul Popular îndeamnă membrii și susținătorii săi să voteze pentru partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării, care exprimă opțiunile politice, economice și sociale ale electoratului PPRM”, a declarat Oleinic.

Aceasta este a doua formațiune care a anunță astăzi că nu va participa la alegeri. Un anunț în acest sens a fost făcut și de liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 CEC a înregistrat 9 concurenți electorali. Este vorba despre Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (cu 102 candidați), Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” (cu 70 de candidați), Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic” (cu 101 candidați), Blocul electoral „RENATO USATÎI” (cu 103 candidați), Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (cu 102 candidați), Partidul Politic „Șor” (cu 101 candidați), Partidul Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr (cu 101 candidați).

Alte 7 dosare sunt în examinare.


Pub