Cea mai folosită aplicație în pandemie, a dat lovitura în plan financiar

Zoom, aplicația de comunicații care a înregistrat o creștere record în pandemie, are și rezultate financiare mai mult decât bune. Cifrele aferente primului trimestru au depășit estimările generale formulate anterior de analiști, care preconizau evoluții financiare mai modeste, notează playtech.ro.

Foto: Simbol

Zoom, aplicația de comunicații care a înregistrat o creștere record în pandemie, are și rezultate financiare mai mult decât bune. Cifrele aferente primului trimestru au depășit estimările generale formulate anterior de analiști, care preconizau evoluții financiare mai modeste.

Zoom a raportat marți rezultate mai bune decât se aștepta în primul trimestru, cu o creștere a vânzărilor de 191%.

Acțiunile au crescut cu 4% la tranzacționarea extinsă, după ce scăzuseră inițial cu până la 5%.

Veniturile și câștigurile Zoom, după primul trimestru din 2021

Câștiguri: 1,32 dolari pe acțiune, ajustat, față de 99 de cenți pe acțiune, așa cum era de așteptat de analiști, potrivit Refinitiv.

Venituri: 956,2 milioane dolari, față de 906,0 milioane dolari, așa cum era de așteptat de analiști, potrivit datelor Refinitiv.

Referitor la estimările financiare pentru trimestrul următor, Zoom se așteaptă la venituri de 990 milioane de dolari. Pentru întregul an fiscal 2022, Zoom se așteaptă la valori cuprinse între 4,56-4,61 de dolari – câștiguri pe acțiune ajustate – și venituri cuprinse între 3,98 miliarde de dolari și 3,99 miliarde dolari.

Unul dintre produsele esențiale și de succes oferite de Zoom, e reprezentat de serviciul Zoom Phone.

„Zoom Phone a avut un succes uluitor”, a spus Elka Popova, vicepreședinte în cadrul Frost & Sullivan. „Datorită modelului său de preț inovator și a disponibilității pe scară largă în 44 de țări și teritorii, a devenit rapid o opțiune atractivă pentru mulți clienți IMM și întreprinderi din întreaga lume.”

„Zoom Phone a fost incredibil de valoros atunci când vine vorba de menținerea echipelor noastre conectate”, a spus Susan Delaney, Director, Global Network Services la eBay.

Zoom Phone este o soluție modernă de telefonie pentru companii de toate dimensiunile și industriile. Are caracteristicile unui sistem de telefonie de afaceri, oferind în același timp o experiență modernă de comunicații unificate atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile. Este construit pe o arhitectură globală sigură, scalabilă, optimizată pentru o experiență video-first. Zoom Phone este disponibil în prezent în 44 de țări și teritorii; și, prin bring-your-own-carrier, este disponibil și la nivel global


Pub