Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Grădinița Nr. 1 din…

FOTO Grădinița Nr. 1 din orașul Sângerei a fost renovată cu suportul Guvernului României

sursa: Primăria orașului Sângerei

Grădinița Nr. 1 din orașul Sângerei a fost renovată din banii alocați de Guvernul României, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

„Copiii de la grădinița Nr.1 „Ghiocel” din orașul Sângerei, de azi au parte de condiții mai bune de studii. În urma renovării, instituția și-a schimbat în totalitate aspectul exterior”, au anunțat autoritățile din orașul Sângerei.

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov a declarat: Doresc să aduc mulțumiri domnului Petrișor Dumitrescu Consulul General al României la Bălți, pentru susținerea pe care am avut-o la lucrările pe care le-am desfășurat pentru renovarea acestei minunate grădinițe. Acesta este unul dintre numeroasele proiecte care reprezintă relația strânsă dintre cele două state cu o istorie comună, R. Moldova și România.

sursa: Primăria orașului Sângerei

La rândul său, directoarea instituției de educație timpurie, Ana Gubceac, a menționat: Suntem profund recunoscători că poporul român mereu este în ajutorul nostru și al viitorului nostru.

Grădinița Nr. 1 din orașul Sângerei a fost renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova.

Potrivit FISM, realizarea proiectului a contribuit la crearea condițiilor mai bune de educație timpurie a șapte grupe de copii, frecventate de circa 150 de copii. Din bugetul proiectului, de circa 1 600 000 de lei a fost construit acoperișul și s-au executat lucrări de exterior.

Fondul de Investiții Sociale din Moldova menționează că, în total, Guvernul României a alocat 29 mln. de euro, fonduri din care au fost renovate și dotate peste o mie de grădiniţe din R.Moldova.