Ai o idee inovativă? Înscrie-te la HealthTech Hackathon și susține digitalizarea medicinei

Ai  o idee cum tehnologia poate ajuta medicina? Cunoști necesitățile domeniului medical și vrei să te implici în dezvoltarea sectorului? Înscrie-te invidual sau împreună cu echipa la cel mai mare HealthTech Hackathon și participă la îmbunătățirea serviciilor medicale din țară. Între 25 și 27 iunie, alături de viitori doctori, studenți, biologi, antreprenori, startupuri și entuziaști ai tehnologiei, vei avea oportunitatea de a dezvolta soluții digitale pentru a eficientiza sistemul medical în contextul noii normalități. Evenimentul este parte componentă a „Verticalei Medtech 2021” – un program amplu menit să sporească oportunitățile sectorului TIC, promovarea educației digitale în sectorul medical, susținerea inovațiilor și a serviciilor de sănătate tehnologizate. HealthTech Hackathon este organizat de către Startup Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susținerea partenerilor externi de dezvoltare USAID și Suedia în cadrul proiectului Tekwill.

Timp de 3 zile, alături de alți participanți, vei avea posibilitatea să cunoști abordări inovative de dezvoltare, bunele practici din industrie, dar și alte experiențe din domeniu. Hackathonul îți pune la dispoziție un mediu favorabil pentru a-ți dezvolta soluția tehnologică, oferindu-ți mai multe oportunități de atragere a resurselor financiare pentru ideea ta, dar și posibilitatea de a identifica și alte soluții pentru problemele cu care se confruntă domeniul medical din țară. Mai mult, în cadrul evenimentului, vor fi abordate inclusiv necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și efectele Covid-19 asupra sănătății.

Ideile inovatoare vor fi supuse spre expertiza specialiștilor în domeniu, pentru a putea fi transformate în modele funcționale care să fie puse în aplicare. Participanții vor fi divizați în echipe și vor avea posibilitatea de a interacționa cu comunitatea IT și cea medicală din țară, profesioniști și entuziaști, care sunt dispuși să participe la tehnologizarea industriei.

Cu siguranță ai deja o idee cum poți îmbunătăți medicina prin tehnologie. Vrem s-o cunoaștem! Înscrie-te la HealthTech Hackathon pentru a dezvolta împreună domeniul medical din țară!

Formularul de înregistrare poate fi completat AICI.

Află mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook HealthTech Moldova!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.