Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Circa 900 de copii, beneficiari ai serviciilor municipale de plasament din capitală au sărbătorit Ziua Internațională a Copiilor la ZOO

   1671

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 900 de elevi, beneficiar ai serviciilor municipale de plasament (copii din casele comunitare, cu dizabilități, din gimnaziile-internat și cei rămași fără îngrijirea părintească) au beneficiat pe 1 Iunie, de o vizită la Grădina Zoologică din capitală.

Cei mici au primit felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor din partea municipalității, a reprezentanților Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și a consilierilor municipali, care le-au urat o vacanță frumoasă, copilărie fericită și să-i aibă pe cei dragi mereu în preajmă.

Copiii au făcut un tur al Grădinii Zoologice, au făcut poze cu animalele sălbatice, iar la final au primit pachete cu dulciuri, suc și înghețată.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că cei mici, indiferent de familiile din care provin, trebuie să beneficieze de grija noastră comună: a părinților, dar și a autorităților statului, nu doar în ziua de 1 Iunie, ci pe întreg parcursul anului. „Copiii de azi sunt viitorul de mâine, astfel că scopul nostru comun este să educăm o generație sănătoasă și multilateral dezvoltată", a declarat Primarul.

E de menționat că autoritatea municipală responsabilă de domeniul protecției copiilor este Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, a cărei misiune este de a acorda asistență și protecție copilului aflat în situații de risc, familiei acestuia, copilului separat de părinți prin toate formele și mijloacele prevăzute în aria de competență.