13:16:27 23.04.2024
Stiri

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani împotriva COVID-19 a început și în România: Ce spun autoritățile de la Chișinău despre imunizarea copiilor din R. Moldova

Actualitate 02.06.2021 15:57 Vizualizări1043 Autor: Ziarul National
Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani împotriva COVID-19 a început și în România: Ce spun autoritățile de la Chișinău despre imunizarea copiilor din R. Moldova Getty Images


Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început oficial, miercuri, în România, imunizarea făcându-se cu serul produs de BioTech - Pfizer. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a subliniat că minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal și că programarea în platformă elimină riscul așteptării care de multe ori nu este confortabilă.

„A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech - Pfizer. În ultimele 24 de ore au fost peste 2 100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă", a spus Valeriu Gheorghiță, citat de digi24.ro.

Minorul trebuie să fie însoțit de tutorele legal sau de unul din părinți, care să exprime consimțământul, schema de vaccinare este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a amintit Valeriu Gheorghiță.

„Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnavire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere, inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă", a explicat medicul.

Valeriu Gheorghiță a făcut aceste declarații la evenimentul de inaugurare a unui centru de vaccinare pentru copii în Parcul Lumea Copiilor.

Menționăm că Ninel Revenco, președinta Comitetului de experți în imunizare de la Chișinău, a declarat marți că în R. Moldova ar putea fi imunizați și copiii cu vârste între 12 și 15 ani atunci când republica noastră va avea suficiente vaccinuri împotriva noului coronavirus care să permită imunizarea acestei categorii de populație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md