Anunț pe piața bancară – OTP Bank semnează o nouă achiziție

02 Iun. 2021, 11:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2021, 11:34 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

OTP Bank – cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, a semnat la final de mai, un acord de achiziție în proporție de 100% a băncii slovene Nova KBM, inclusiv a sucursalelor acesteia.

Achiziționarea Nova KBM, semnifică pentru OTP Group continuarea expansiunii în regiune și consolidarea stabilității. Proaspăt alăturată grupului, Nova KBM (Nova Kreditna Banka Maribor) a aparținut anterior, în proporție de 80% – Apollo Global Management și 20% – BERD.

Datorită structuri eficiente, atât economice cât și juridice, Grupul OTP furnizează serviciile sale financiare universale prin intermediul mai multor subsidiare în 11 țări. Recenta achiziție este cea mai semnificativă din istoria OTP Group, întrucât garantează Grupului poziția de lider pe piața Sloveniei (atât în împrumuturi, cât și în depozite), cu o pondere de aproape 30%.

După obținerea tuturor aprobărilor de reglementare, tranzacția urmează a fi finalizată în al doilea trimestru al anului viitor.

OTP Group este un grup bancar important la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic peste 20 milioane de clienți din 11 țări.

Mobiasbanca – OTP Group s-a alăturat grupului OTP în vara anului 2019. Fiind o bancă sistemică cu peste 30 de ani de experiență pe piața din Moldova, care oferă o gamă completă de servicii pentru 8.000 de companii și 165.000 de persoane fizice prin 52 de sucursale în toată țara.

P.

Realitatea Live

10 Mai 2024, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Biroul de Reintegrare din Republica Moldova a raportat că în primul trimestru al anului 2024, ponderea exporturilor din regiunea transnistreană către Uniunea Europeană a atins un nivel impresionant de 80,9%, iar cea a importurilor a constituit 56,3%. Aceste cifre reflectă o orientare economică fermă către Vest, care este un obiectiv strategic al Republicii Moldova pentru a contracara tendințele secesioniste ale Tiraspolului și pentru a diminua legăturile cu Federația Rusă.

Marcarea Zilei Europei este considerată deosebit de semnificativă pentru Republica Moldova, având în vedere aspirațiile sale de integrare europeană și procesul de soluționare a conflictului transnistrean. Beneficiile integrării europene sunt evidente în regiunea transnistreană, unde proiectele de dezvoltare finanțate de Uniunea Europeană contribuie la îmbunătățirea infrastructurii, accesului la educație și servicii de sănătate, precum și la extinderea oportunităților economice, inclusiv de export și import către și din UE.

Potrivit biroului, în primul trimestru al anului 2024, principalele destinații din UE pentru agenții economici din regiunea transnistreană au fost România, Polonia, Germania, Slovacia și Bulgaria. Această tendință de creștere a exporturilor către UE demonstrează importanța și beneficiile integrării economice și politice cu Europa pentru întreaga regiune a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău