(video) Premieră: Noul BMW i4 şi primul BMW M electric – i4 M50

BMW Group prezintă primul automobil premium complet electric poziţionat în segmentul mediu, unul atât de definitoriu pentru BMW. Primul BMW i4 din istorie oferă agilitatea şi supremaţia dinamică care stau la baza plăcerii de a conduce caracteristică mărcii, plus confortul sedanului şi funcţionalitatea modernă într-un nou format nou, cu zero emisii locale.

Astfel, semnalează sosirea mobilităţii electrice chiar în inima mărcii BMW. Modelul i4 (G26) îşi îmbină profilul sportiv, sustenabil, cu designul elegant, spaţiul şi caracterul practic al unui coupe cu patru uşi.

Caracteristici cheie:

  • Lansarea sa pe piață va începe în noiembrie 2021 cu două variante de model: BMW i4 M50 – prima pur mașină electrică de performanță de la BMW M GmbH, cu 544 CP şi 795 Nm (0-100 km/h în 3.9 s, v.max. – 225 km/h), tracțiune integrală și o autonomie de până la 510 kilometri în ciclul WLTP; alături de BMW i4 eDrive40 cu 340 CP şi 430 Nm (0-100 km/h în 5.7 s, v.max. – 190 km/h), tracțiune spate clasică și o autonomie de până la 590 de kilometri.
  • BMW i4 se bazează pe o arhitectură flexibilă a vehiculului concepută de la început pentru un sistem de propulsie pur electric, cu un ampatament lung și ecartamente largi. Structura corporală minimizată în greutate, dar extrem de rigidă, include suporturi de torsiune specifice modelului, un panou de forfecare din aluminiu, dar şi un cadru special pentru puntea din faţă, toate care au o conexiune fixă ​​cu carcasa bateriei de înaltă tensiune.
  • Coeficientul aerodinamic a maşinii este de doar 0,24 Cd.
  • Noua tehnologie a șasiului, adaptată exact conceptului de vehicul, folosește o punte faţă cu dublu braţ transversal, cu rulmenţi pivotanţi şi braţe de comandă din aluminiu, iar cea posterioară include o construcţie multi-link cu cinci legături. 
  • Caracteristicile extrem de sofisticate ale tehnologiei standard a şasiului – dintre care unele sunt exclusive pentru BMW – includ amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă, suspensia pneumatică spate, direcţia electromecanică cu funcţie Servotronic, sistemul de frânare integrat, sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) şi sistemul de control al patinării roţilor (ARB).
  • Modelul BMW i4 M50 se remarcă cu o suspensie M adaptivă personalizată, cu arcuri şi amortizoare configurate individual, bare anti ruliu special concepute şi o pereche de lonjeroane în partea frontală, împreună cu direcţie sport variabilă, frâne M Sport şi jante M de până la 20 de inci, din aliaj uşor, cu anvelope de dimensiuni mixte.
  • Tehnologia BMW eDrive de generația a cincea se regăseşte într-o unitate extrem de integrată care conţine motorul electric, electronica de putere, transmisie și cea mai recentă tehnologie a celulelor bateriei. Motoarele electrice funcționează conform principiului unei unități sincrone excitate electric. Densitate de putere este de până la 2.14 kW/kg, iar livrarea instantanee de energie este menținută pe o bandă largă de turații.
  • Sunetul de unitate specific modelului oferă un feedback autentic asupra mișcării acceleratorului și vitezei. BMW i4 M50 vine cu coloană sonoră extrem de încărcată de energie. Opțional, BMW IconicSounds Electric permite integrarea noilor variante de sunet, create ca parte a unei colaborări cu compozitorul de muzică de film Hans Zimmer.
  • Baterie subțire de înaltă tensiune special, concepută pentru BMW i4 și poziționată jos în podeaua vehiculului, are o înălțime a celulei extrem de redusă de doar 110 mm. Centrul de greutate al vehiculului este cu până la 53 de milimetri mai jos decât la BMW Seria 3 Sedan. 
  • Conținut energetic brut al bateriei este de 83.9 kWh. Aceasta se poate încărca rapid cu până la 200 kW. Autonomia poate fi mărită cu până la 164 km (BMW i4 eDrive40) și 140 km (BMW i4 M50) în decurs de 10 minute în stații de acest gen. Încărcarea cu tarife speciale în stațiile de încărcare publice și în stațiile de încărcare de mare putere IONITY va fi disponibilă exclusiv pentru clienţii de i4.
  • Modelul mai dispune de sistem de recuperare adaptiv sau reglabil individual a energiei de frânare, ceea ce crește eficiența și permite conducerea cu o singură pedală, plus utilizarea funcției de coasting în dependenţă de nevoie și de situația din trafic.
  • BMW i4 este o nouă expresie pentru sportivitate durabilă, confort și utilizare zilnică în segmentul premium de dimensiuni medii. Conceptul de vehicul Gran Coupe combină confortul la volan tipic unui sedan cu funcționalitatea modernă. Are un design sportiv elegant, cu proporții coupe întinse, linia de acoperiș curgătoare, patru uși cu ferestre fără ramă și hayon mare.
  • Partea frontală mare include o grilă BMW uimitoare, cu cameră integrată discret, senzori cu ultrasunet și senzori radar. Faruri subțiri sunt pe bază de LED-uri, opțional cu tehnologie BMW Laserlight. Indiferent de culoarea caroseriei, pentru contrast vin accente de culoare în BMW i Blue. 
  • Modelele BMW i4 eDrive40 în specificație M Sport, BMW i4 M50 cu indicii de performanță personalizate, un pachet exterior M Carbon și M Performance Parts, toate sunt disponibile de la momentul lansării.
  • Nişte geamuri acustice, un sistem de încălzire auxiliară şi unul de pre-condiționare, scaune sportive și un volan sport vin standard. Consolă centrală include un panou de comandă modern pentru levierul cutiei de viteze, BMW Controller și tastele funcționale. 
  • Hayonul mare dispune standard de mecanism electric de acţionare. Capacitatea compartimentului de încărcare de 470 litri poate fi extins până la maximum 1.290 de litri. Un cârlig de remorcare extensibil și retractabil electric este opțional. Sarcina permisă a remorcii nu trebuie să depăşească 1.600 kilograme.
  • O gamă largă de opțiuni de individualizare, așa cum este tipic modelelor premium, include: încălzirea și ventilația scaunelor, finisajele din piele Vernasca și variantele de finisare din piele BMW Individual, panoul de instrumente în variantele Sensatec și piele, pachetul M Sport Pro, iluminarea ambientală, sistemul audio surround Harman Kardon și un acoperiş panoramic cu trapă.
  • Noul i4 include la bord noua generaţie a sistemului de control BMW iDrive, cu un nou afişaj curbat şi un asistent personal inteligent BMW modernizat pe scară largă. Monitorul din spatele volanului măsoară 12.3 inci, iar cel central orientat spre şofer – 14.9 inci! Grafica avansată și software-ul performant este baza pe sistemul de operare BMW OS 8.
  • Un sistem de climatizare automată cu o nouă abordare de control utilizează afișajul cu ecran tactil și are integrat un filtru cu nanofibre. Tot prin el are loc controlul de temperatură coordonat inteligent pentru fluxul de aer, încălzirea scaunelor și încălzirea volanului.
  • Actualizările de software de la distanță prin tehnologia OTA îl vor păstra mereu proaspăt. Sistemul de navigaţie BMW Maps este bazat pe cloud şi acceptă planificări de călătorii, inclusiv opriri la mijlocul călătoriei pentru încărcare utilizând Connected Charging. 
  • Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, cu personalizare prin BMW ID și aplicația My BMW. Integrarea conturilor personale mobile în mașină este posibilă printr-un eSIM personal, care asigură o transmisie rapidă de date folosind 5G!
  • Sunt disponibile aproximativ 40 de funcții de asistență pentru șofer. Un sistem de avertizare în caz de coliziune frontală, informații despre limita de viteză și sistem de avertizare în caz de părăsire a benzii vin standard. Opțional este un Active Cruise Control cu ​​Speed Limit Assist automat, funcție de monitorizare a rutei și (în Germania) reacție la semafoare! De asemenea, disponibil este Driving Assistant Professional cu Steering & Lane Control Assistant.
  • Park Distance Control şi Reversing Assist Camera sunt echipamente standard, în timp ce opţional este sistemul Parking Assistant cu Reversing Assistant. Parking Assistant Plus mai include funcţii precum Surround View şi Remote 3D View.

Livrările noului BMW i4 vor începe din această toamnă. Preţul de start în Germania pentru un BMW i4 eDrive40 este de 58.300 de euro cu TVA inclus, iar în cazul lui i4 M50 este de 69.900 de euro.

Noul BMW i4 în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Specificaţii tehnice preliminare:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/