„Mi-e rușine”. Primarul de Edineț, despre protestul împotriva Maiei Sandu

Ilie Gulca
02/06/2021
Microbuzul cu care au fost transportați manifestanții

„E josnic să apelezi la astfel de acțiuni de prost gust din spate, iar apoi să oferi flori cu spini. Cu foarte mulți spini”. Acestea sunt declarațiile primarului de Edineț despre felul în care a fost întâmpinată Maia Sandu de un grup de manifestanți la Edineț pe 1 iunie.

„Mulți edinețeni de bună credință nu au putut astăzi să discute cu președinta țării din cauza că au fost obligați să se desolidarizeze de spiritul de haită al mai multor tineri agresivi aduși din afara Edinețului cu un autobuz organizat. Mi-e rușine de acești nesocotiți organizați de structurile raionale. Avem nevoie de deșteptare. Ajunge să fim conduși de astfel de ticăloși”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în orașul Edineț, a fost întâmpinată de un grup de persoane în fața Casei de Cultură din localitate, cu pancarte și lozinci.

Președinta Sandu a declarat că protestul este un drept constituțional, „pe care îl respectă”.

„În calitate de președinte, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor, inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
02/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii