fbpx

Peste 64.000 de părinți cer despăgubiri de la TikTok. Ce îi nemulțumește?

Mai mult de 64.000 de părinți din Olanda intenționează să atace în instanță rețeaua de socializare TikTok, populară în rândul minorilor. Aceștia acuză platforma că ar colecta datele copiilor fără acord, ulterior prezentându-le publicitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, părinții sunt îngrijorați și de potențiale riscuri la care se supun copiii după ce accesează platforma. Bunăoară, minorii practică să filmeze anumite provocări, unele dintre ele fiind periculoase pentru viață.

Despăgubirile solicitate, în total, depășesc 1,4 miliarde de euro. De chestiune se ocupă Fundaţia olandeză pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI), organizație non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.

De menționat este că și în Anglia a apărut o inițiativă similară, relatează libertatea.ro, cu referire la DPA. Acolo, ideea a venit din partea unei avocate, care a îndemnat tinerii și părinții lor să apeleze la ea pentru crea o chemare comună în instanță.

Anterior, au fost raportate cazuri de deces sau internare, asociate cu provocările de pe TikTok. Spre exemplu, în Italia este vorba despre filmulețe în care tinerii își pun eșarfe la gât și riscă să se sufoce, iar în Anglia aceștia imită piercingul și înghit întâmplător bile magnetice.

Moldovenii preferă să filmeze pe TikTok cum circulă cu viteză sau cum fac trucuri periculoase. Bunăoară, în urma unor asemenea cazuri, un tânăr a căzut de la etaj într-un centru comercial din capital, alți și-au incendiat mașinile, au fost cazuri când vehiculele au fost scufundate, iar cei mai curajoși s-au dat drept polițiști sau au urcat pe aripile avionului de lângă Aeroport.

 

Articole asemănătoare

Back to top button