fbpx

Încă o Statuie a Libertății, trimisă de francezi în SUA. Unde va fi amplasată?

Încă o Statuie a Libertății va fi trimisă de francezi în Statele Unite. Ea va ajunge la destinație în preajma aniversării de 135 de ani de la instalarea celebrului monument de la New York.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De această dată, însă, creația va fi realizată în miniatură. Potrivit news.ro, care face referire la publicații franceze, aceasta va fi instalată în grădina ambasadorului și se va afla acolo timp de 10 ani.

Alte surse afirmă că monumentul de 2,83 metri ar putea fi găzduit temporar pe Ellis Island, locul unde se află Muzeul Naţional American al Imigrării. Chiar și așa, după un deceniu, monumentul urmează să se întoarcă în Franța.

Statui Libertății de la New York are 93 de metri înălțime. Ea a fost oferită în dar Statelor Unite, fiind proiectată de celebrul Gustave Eiffel și sculptată de Auguste Bartholdi, dar inaugurarea a avut loc 10 ani mai târziu, în 1886.

Doar în SUA există peste 200 de replici ale monumentului. De asemenea, se cunoaște despre zeci de monumente similare în Franța, însă creații identice pot fi găsite și alte țări europene, dar și asiatice.

Articole asemănătoare

Back to top button