image
Sursa foto: Getty Images

Final de telenovelă: Carlo Ancelotti revine la Real Madrid! Italianul va semna un contract pe trei ani

Antrenorul italian Carlo Ancelotti va prelua conducerea tehnică a echipei Real Madrid, potrivit cotidianului Marca, apropiat de gruparea madrilenă.

Anunţul sosirii lui Ancelotti, 61 de ani, încă sub contract cu Everton, până în 2024, va fi făcut în următoarele ore, a precizat sursa citată. Se pare că tehnicianul italian şi-ar fi reziliat deja contractul cu gruparea engleză şi nu va pune condiţii care să împiedice numirea sa la Real Madrid. Real Madrid a mai testat pistele Antonio Conte, Mauricio Pochettino şi Raul, dar a optat în cele din urmă pentru experienţa lui ”Carletto”. Reputatul tehnician italian va parafa o înţelegere pe trei ani, anunţă jurnaliştii spanioli.

Italianul a mai antrenat echipa din capitala Spaniei, între 2013 şi 2015, când i-a succedat lui Jose Mourinho. Sub conducerea lui Ancelotti, Real a câştigat a zecea oară Liga Campionilor (după o finală cu Atletico Madrid), Cupa Spaniei (într-o finală cu FC Barcelona), Supercupa Europei (în faţa FC Sevilla) şi Cupa Mondială a cluburilor. Numai în campionat, rezultatele au fost mai slabe, doar locul 3 în sezonul 2013/2014 şi locul 2, în ediţia următoare.

De atunci, el a mai antrenat Bayern Munchen (iulie 2016-septembrie 2017), Napoli (iulie 2018-10 decembrie 2019). Din 22 decembrie 2019, Ancelotti o pregăteşte pe Everton, cu care a terminat sezonul 2020/2021 pe locul 10 în clasamentul Premier League.

El a mai antrenat echipele Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea şi PSG.

La Real, Ancelotti îi va lua locul francezului Zinedine Zidane, care a părăsit clubul după un sezon în care Real Madrid nu a obţinut niciun trofeu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: