/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Belarusul le interzice cetățenilor săi să mai plece în străinătate, cu câteva excepții

missing
01 iunie 2021, ora 23:19

Belarusul a restricţionat posibilităţile pentru cetăţeni de a părăsi ţara pe cale rutieră, fiind autorizaţi doar deţinătorii unui permis de şedere permanentă într-un stat străin, în timp ce opoziţia denunţă o ”încălcare absolută” a legii.

Într-un mesaj postat marţi pe Telegram, citat de Agerpres, serviciul de poliţie de frontieră din Belarus a indicat că doar ”cetăţenii care deţin un document care confirmă autorizarea de şedere permanentă într-un stat străin” au dreptul să părăsească Belarusul, adăugând că ”un permis de şedere temporară (…) nu constituie un motiv pentru a călători în străinătate”.

Belarusul a impus restricţii privind călătoriile în străinătate în decembrie 2020, oficial în cadrul pandemiei de coronavirus. În orice caz, părăsirea ţării pe cale rutieră este posibilă cel mult o dată la şase luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram