Ofițeri INI cu „ambiții de judecători”: CNA a reținut doi angajați, într-un dosar de corupere pasivă

Doi angajați ai Inspectoratul Național de Investigații au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia au fost denunțați la linia națională anticorupție de un bărbat care a comunicat că doi polițiști i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. Cu sprijinul celor de la IGP, cei doi au fost identificați.

Foto: protv.md

Potrivit denunţului, poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunţător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau. Acesta a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Acum, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pentru o perioadă determinată de timp.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.


Pub