Un judecător de la Cahul, eliberat din funcție: Anterior acesta a criticat sistemul

Judecătorul Ion Cotea de la Judecătoria Cahul a fost eliberat din funcție. O decizie în acest sens a fost luată de plenul CSM. 10 membri au votat „pro”. Nu a participat la vot Alexandr Stoianoglo, întrucât sesizarea a venit de la PG.

Foto: zdg.md

Cu privire la suspendarea din funcție a judecătorului Judecătoriei Cahul, sediul central, domnul Cotea Ion. Vă aduc la cunoștință că, prin hotărârea Colegiului disciplinar din 28 mai 2021, a fost constatată abaterea disciplinară prevăzută la articolul 4, lit. i și j din Legea nr. 78 cu privire la răspunderea disciplinară în acțiunile judecătorului nominalizat și i s-a aplicat sancțiune disciplinară în formă de eliberare din funcție”, a declarat președinta, Luiza Gafton, în cadrul ședinței.

Ion Cotea a fost numit în funcția de judecător în anul 1995, iar în 2000 a fost numit în funcția de magistrat, până la atingerea plafonului de vârstă. Timp de doi ani, în perioada 2002-2004 a fost vicepreședinte a Judecătoriei Cahul.

Anterior, într-un interviu, magistratul a dezvăluit despre problemele în sistem și a explicat de ce magistrații se tem să vorbească.


Pub