11:03:53 19.04.2024
Stiri

Pavel Filip: „PD nu mai oscilează ca alte dăți – VOCAȚIA partidului e clar una PROEUROPEANĂ. Concurenții electorali să fie judecați după fapte... Dacă vom alege lozinci, atunci ne vom trezi din nou la guvernare fie cu hoți, fie cu incompetenți”

Actualitate 01.06.2021 13:18 Vizualizări1677 Autor: Vitalie Hadei
Pavel Filip: „PD nu mai oscilează ca alte dăți – VOCAȚIA partidului e clar una PROEUROPEANĂ. Concurenții electorali să fie judecați după fapte... Dacă vom alege lozinci, atunci ne vom trezi din nou la guvernare fie cu hoți, fie cu incompetenți” Facebook


Partidului Democrat din Moldova (PD) face o „altfel de politică” și nu mai oscilează ca alte dăți în privința vectorului de dezvoltare a R. Moldova, susține liderul formațiunii, ex-premierul Pavel Filip.

„Cum se va poziționa PD în această campanie? Înțeleg aluzia dvs., pentru că, de regulă, în R. Moldova, în campaniile electorale partidele se declară fie proeuropene, fie unioniste, fie proestice etc. Deja de ceva timp facem altfel de politică, PD nu mai oscilează ca alte dăți și o spunem clar: vocația partidului nostru e clar una proeuropeană – toți știu acest lucru și am probat atașamentul nostru față de valorile europene prin fapte concrete. În această campanie le spunem oamenilor simplu: pentru noi faptele vorbesc. Avem cu ce ne mândri, avem cu ce merge la oameni, avem realizări concrete, toți recunosc acest lucru. Noi știm cum să facem astfel încât țara să se miște înainte. Și noi avem și un plan pentru asta. Am scos o dată țara din criză, știm cum să o facem și a doua oară”, a declarat politicianul într-un interviu pentru Tribuna.md.

Pavel Filip a menționat că PD va propune oamenilor soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă. „Vom încerca să-i convingem să facă o alegere conștientă în baza capacităților fiecărui concurent electoral de a scoate țara din criză și de a-i asigura un viitor demn. Vom chema oamenii să analizeze echipa fiecărui concurent electoral. Vom insista ca toți concurenții electorali să fie judecați nu după vorbe, ci după fapte. Pentru că dacă vom alege lozinci, după care nu este nimic, ne vom trezi din nou la guvernare fie cu hoți, fie cu incompetenți. Şi atunci despre ce viitor al R. Moldova vom mai putea vorbi?”, a precizat sursa citată.

Întrebat de ce sondajele nu prea dau șanse PD de a accede în Parlament, Pavel Filip a spus că are „o opinie mai rezervată față de sondaje”.

„Nu vreau să supăr pe nimeni, dar au fost situații de-a dreptul ilare legate de sondaje, pronosticuri etc. Vă dau doar un exemplu: în 2019 unii ne cântau prohodul, însă în alegerile locale generale din acel an am luat cel mai bun rezultat, lăsându-i în spate pe cei ce se credeau favoriții campaniei. Eu zic că PD îi va uimi în aceste alegeri nu doar pe unii dintre acei ce fac sondaje, ci și pe marea majoritate a actorilor politici. Spun asta datorită zecilor de vizite pe care le fac în teritoriu, datorită faptului că avem cel mai mare număr de primari, care se bucură de respect în localitățile lor, dar și datorită măsurărilor interne”, a declarat politicianul.

Pavel Filip este sigur că „PD va juca un rol important în perioada post electorală, atunci când partidele ce vor accede în Parlament vor trebui să identifice soluții pentru buna guvernare a R. Moldova”.

„Fiind de vocație proeuropeană, PD va pleda pentru o coaliție de guvernare proeuropeană. Dar, totodată, vom pune pe masa de discuții și vom insista ca la baza programului de guvernare să fie pus planul nostru de țară, un document consultat cu cetăţenii și susţinut de cetăţeni”, a punctat Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md