Giganții cu cipuri fac mai mulți bani ca niciodată. Veniturile comasate a tuturor companiilor au depășit 20 miliarde $

01 Iun. 2021, 15:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
01 Iun. 2021, 15:29 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Veniturile a 10 celor mai mari 10 companii producătoare de cipuri din lume au ajuns la un nivel record în primul trimestru al anului 2021, potrivit firmei de cercetare de piață TrendForce.

Veniturile totale trimestriale combinate ale producătorilor de cipuri, cunoscute sub numele de turnătorii, au crescut la un nivel record de 22,75 miliarde de dolari în primul trimestru.

Jetoanele sunt utilizate în orice, de la mașini și console de jocuri, până la mașini de spălat și periuțe de dinți. Acestea fac parte din sângele vieții economiei globale și sunt vitale pentru multe dintre cele mai mari industrii din lume. Dar acestea sunt, de asemenea, deficitare – iar lipsa ar putea dura până în 2023.

Aproximativ 57% din veniturile mondiale din turnătoria de cipuri din ultimul trimestru au fost generate de un producător de cipuri taiwanez: TSMC sau Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation, scrie CNBC.

Veniturile companiei cu sediul în Taipei au crescut cu până la 12,9 miliarde de dolari în primul trimestru, în creștere cu 2% față de primul trimestru al anului 2021, conform TrendForce, care a analizat cât de bine s-au vândut fiecare dintre diferitele jetoane ale companiei.

Realitatea Live

10 Mai 2024, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Biroul de Reintegrare din Republica Moldova a raportat că în primul trimestru al anului 2024, ponderea exporturilor din regiunea transnistreană către Uniunea Europeană a atins un nivel impresionant de 80,9%, iar cea a importurilor a constituit 56,3%. Aceste cifre reflectă o orientare economică fermă către Vest, care este un obiectiv strategic al Republicii Moldova pentru a contracara tendințele secesioniste ale Tiraspolului și pentru a diminua legăturile cu Federația Rusă.

Marcarea Zilei Europei este considerată deosebit de semnificativă pentru Republica Moldova, având în vedere aspirațiile sale de integrare europeană și procesul de soluționare a conflictului transnistrean. Beneficiile integrării europene sunt evidente în regiunea transnistreană, unde proiectele de dezvoltare finanțate de Uniunea Europeană contribuie la îmbunătățirea infrastructurii, accesului la educație și servicii de sănătate, precum și la extinderea oportunităților economice, inclusiv de export și import către și din UE.

Potrivit biroului, în primul trimestru al anului 2024, principalele destinații din UE pentru agenții economici din regiunea transnistreană au fost România, Polonia, Germania, Slovacia și Bulgaria. Această tendință de creștere a exporturilor către UE demonstrează importanța și beneficiile integrării economice și politice cu Europa pentru întreaga regiune a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău