Sondaj de opinie de la Primăria Chișinău. Întrebări despre parcare ce urmează a fi construită

01 Iun. 2021, 18:08
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Iun. 2021, 18:08 // Actual //  MD Bani

Autoritățile muncipale își doresc să afle opinia locuitorilor cu privire la amenajarea parcărilor auto din municipiul Chișinău. Mai exact este vorba despre definitivarea studiului privind sistemul de management al parcărilor din oraș, scrie Realitatea.md.

În acest sens, responsabilii de la Primărie au lansat un chestionar online care poate fi completat de toți doritorii, în special de deținătorii permiselor de conducere.

„Chestionarul este organizat de subdiviziunea de profil a APL Chișinău, Direcția generală transport public și căi de comunicație, iar conducătorii auto, precum și alți participanți la trafic sunt chemați să se expună asupra problematicii privind parcările din Capitală. Datele colectate vor fi procesate cu respectarea măsurilor de  confidențialitate, iar informația despre participanți va rămâne anonimă”, anunță Primăria mun. Chișinău.

Doritorii vor participa la chestionar prin completarea unui formular online, în limbile română și rusă.

În cadrul sondajului, o bună parte din întrebări sună în felul următor:

  • Dacă Primăria Municipiului Chișinău ar amenaja în zona Centru, spații de parcare cu plată, la un tarif pe care să îl considerați rezonabil, având condiții care să corespundă așteptărilor dumneavoastră, credeți că le veți utiliza?
  • Care ar fi, din punctul dumneavoastră de vedere, un tarif orar rezonabil, pentru un spațiu de parcare amenajat de către Primăria Municipiului Chișinău în zona Centru?

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 12:02
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Mart. 2024, 12:02 // Actual //  MD Bani

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a făcut o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, însoţită de câteva fotografii surprinse în timpul vizitei ministrului Vladimir Bolea la Castel Mimi. Oficialul a făcut un tur al hotelului aflat în proces de construcţie, ghidat de către directorul castelului, Adrian Trofim.

„Recunoscută ca fiind printre cele mai frumoase 15 vinării din lume și una dintre principalele atracții turistice din țară, la Castel Mimi se construiește un hotel nou, lucrările fiind în plină desfășurare. Potrivit directorului general Adrian Trofim, noul hotel reprezintă un concept inovator pentru Republica Moldova. Va fi axat pe zero emisii și izolare fonică, având ca scop oferirea celor mai confortabile experiențe de cazare din țară. Se așteaptă ca hotelul să-și primească primii turiști începând cu data de 1 iunie, când va avea loc inaugurarea oficială”, este textul postării.

Potrivit lui Adrian Trofim, noul hotel va fi dotat cu cele mai moderne sisteme şi tehnologii, pentru a fi cât mai sustenabil şi eficient energetic.

„Am avut ocazia să prezint noul proiect de la Castel Mimi, hotelul cu emisii zero! Pompe de caldură care vor asigura încălzirea și răcirea, izolarea termică, izolarea fonică, ventilarea cu recuperare, podele calde, tavane reci și multe alte tehnologii implementate cu un sigur scop: Eficiență Energetică! Castel Mimi ridică turismul sustenabil la alt nivel”, susţine Adrian Trofim, CEO Castel Mimi.

Hotelul urmează să fie inaugurat în data de 1 iunie, la exact un an de la Summit-ul Comunităţii Politice Europene. Castelul a găzduit 49 de lideri de stat şi de guverne în cadrul unui eveniment istoric, desfăşurat în Republica Moldova.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău