Încercare eșuată de mușamalizare a unui posibil caz de corupție la Spitalul din Cahul. Directorul instituției și-a dat demisia după ce totul a ieșit la iveală

by D M
Distribuiti mai departe...

Încercare eșuată de mușamalizare a unui posibil caz de corupție la Spitalul raional Cahul. Directorul instituției medicale, Oleg Creciun, și-a dat demisia după publicarea unui act emis de Inspecția Financiară Cahul prin care se constată mai multe nereguli, printre care cheltuieli nejustificate de aproximativ 13 milioane de lei. 

Președintele socialist al raionului, Marcel Cenușa, ar fi încercat să ascundă documentul și să mușamalizeze astfel situația, având în vedere că directorul spitalului face parte din echipa democraților, care împreună cu socialiștii dețin majoritatea în Consiliul raional. 

Actul a ajuns însă la consilierul raional din partea Partidului Nostru, Sergiu Rența, care l-a și făcut public în data de 27 mai, iar în ziua următoare, Creciun a semnat o cerere de demisie. 

După ce totul a fost scos la iveală, Consiliul raional a elaborat proiectul de decizie privind demisia lui Oleg Creciun în baza unei cereri semnată de acesta, document care va fi supus votului în ședința din 3 iunie 2021. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.