(video) AURUS a arătat prototipul primului său electromobil

Ieri, 31 mai 2021, când AURUS a anunţat startul producţiei în serie a primului său model Senat, în cadrul ceremoniei a fost demonstrat în premieră şi prototipul funcțional al primului electromobil al mărcii ruseşti.

Maşina de tip FCEV este la fel un sedan Senat, dar propulsat de energie electrică provenită dintr-o unitate cu pile de combustie pe bază de hidrogen în locul unei baterii litiu-ion!

Unitatea de propulsie cu emisii zero a fost dezvoltată de Institutul de Stat NAMI, coproprietarul mărcii AURUS. Celulele de combustie, în care hidrogenul este transformat printr-o reacție electrochimică în electricitate, alimentează cel puţin un motor electric, iar prin eşapament se emană vapori de apă pură.

Șeful Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că acest laborator pe roţi este în prezent singurul reprezentant al segmentului său, din lume, cu o astfel de motorizare. Cu toate acestea, nu a fost dezvăluit deocamdată niciun detaliu la capitolul tehnic.

https://www.instagram.com/p/CPjI6P3h4pJ/

Totodată s-a anunţat că în viitor Senat s-ar putea alege cu o nouă configurație hibridă sub capotă. Acum, berlina este echipată cu un sistem mild hybrid, compus dintr-un V8 bi-turbo de 4.4 litri, asistat de un mic motor electric de 62 CP și un sistem electric ce funcţionează cu o tensiune de 350 V. Puterea combinată se ridică la 598 CP.

Inginerii se gândesc să reconfigureze distribuția astfel încât componenta electrică a instalației să genereze mai multă putere. Acest lucru va reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2.

La momentul actual, conform cifrelor oficiale, cel mai simplu AURUS Senat cu o greutate de 2.650 de kg (masă maximă de 3.135 kg), consumă 20.6 litri de benzină la 100 de km parcurşi în ciclu combinat. Consumul extra urban poate ajunge la 15.5 litri.

Cmentariile sunt închise