Un agent economic îl acuză de presiuni pe primarul din partea Partidului Șor al satului Clișova. Cum comentează funcționarul

Marcela Meglei
01/06/2021
Iazul din satul Clișova

Vladimir Rotaru, administratorul zonei de pescuit și agrement Fishing Park din satul Clișova, raionul Orhei, îl acuză pe primarul localității, Victor Coniuc, reprezentant al Partidului Șor, că ar face presiuni asupra sa. Într-o sesizare publicată pe portalul Anticoruptie.md, acesta spune că a fost dat în judecată pentru că a amenajat drumul de acces către lac în lipsa unei autorizații de la Primărie. Autorul sesizării menționează că demersul înaintat nu a fost examinat de Consiliul Local. De partea cealaltă, într-un comunicat al Primăriei Clișova, instituția „condamnă tentativele obraznice de a intimida Administrația publică locală”, precizând că iazul Fishing Park precum și hotelul care este construit pe malul acestuia sunt neautorizate.

„Recent am nivelat drumul de acces către baltă, am instalat poduri, am săpat șanțuri pentru scurgerea apei, pe o distanță de 2,2 km. Am venit cu demers la primarie pe 2 aprilie și nu am primit niciun răspuns, așadar am făcut prima etapă (fără varianta albă), fără permisiunea primăriei. Anul trecut, la fel, am venit cu demers, însă primăria a refuzat precum că nu există denumirea de Fishing Park înregistrată oficial, iar anul acesta am depus demers în scopul construcției drumului de acces către terenurile agricole”, se arată în sesizarea administratorului Fishing Park.

Bărbatul spune că primarul i-a dat în judecată pentru că au instalat podurile pe drumul primăriei fără permisiune. „A anexat la chemarea în judecată decizia de anul trecut, care spunea că respinge intenția. Cea de anul acesta nu a fost discutată de consiliu, respectiv după trecerea a 30 zile avem dreptul să ducem la bun sfârșit ce am început. Vrem să facem drumul nu doar pentru noi, dar și pentru cei 200 de proprietari de terenuri care merg pe același drum.”

De partea cealaltă, Primăria Clișova se disculpă, subliniind că iazul Fishing Park, precum și hotelul cu două niveluri care este construit pe malul acestuia sunt neautorizate. „Intervențiile provocatoare și tendențioase ale familiei Rotaru de a atrage Autoritatea locală în scandaluri au la origine refuzul primăriei Clișova de a participa alături de familia Rotaru la acapararea ilegală a proprietății publice, așa cum li s-a permis de-a lungul anilor, în special la construcția unui drum către un lac construit ilegal, parțial pe proprietate publică și parțial pe cotele de teren a localnicilor, în lipsa oricăror autorizații.

Chiar dacă infrastructura satului este într-o stare deplorabilă și bugetul local nu-și permite construcția de drumuri, familia Rotaru insistă pe orice căi construcția în extravilanul satului a căii de acces chipurile către instalațiile agricole, iar în realitate către construcțiile neautorizate, unde se practică activitate antreprenorială dubioasă”, se mai arată în comunicatul Primăriei Clișova.

 

Marcela Meglei
01/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii