fbpx

Maia Sandu, despre cei care au huiudit-o la Edineț: „Protestul este un drept constituțional pe care îl respect”

Maia Sandu a reacționat la protestele de la Edineț, organizate cu ocazia vizitei acesteia. Președinta susține că „protestul este un drept constituțional pe care îl respectă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, aceasta a scris că astăzi, 1 iunie, „a avut întâlniri și schimburi de opinii cu primarii, directori de școli, reprezentanții autorităților locale, medicii și antreprenorii din raion”.

„ Interlocutorii mi-au relatat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație, problemele localităților din Edineț.

Am discutat cu primarii despre proiectele de dezvoltare realizate la Edineț și despre importanța sprijinirii echitabile a proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv celor cu finanțare europeană.

Cu antreprenorii am vorbit despre restabilirea și extinderea piețelor de desfacere pentru producția lor și despre necesitatea diversificării economiei locale. Moldova are nevoie de investiții majore de calitate ce vor veni în țară doar dacă vom avea o justiție de încredere.

Le-am povestit oamenilor cu care am discutat la Edineț despre planul de recuperare economică la care lucrăm în prezent. Țara noastră are nevoie de soluții concrete pentru a depăși criza, dar și de măsuri serioase pentru a începe un proces de dezvoltare și modernizare.

La Edineț m-a întâmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de Președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button