/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Demers către CEC. Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte cere respectarea regulilor pentru a preveni fraudarea alegerilor

01 iunie 2021, ora 19:07

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) a expediat în atenția Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova un demers privind funcționarea sistemului de înregistrare video pe tot parcursul zilei votării și prevenirea transportului organizat al alegătorilor în ziua votării.

Organizațiile semnatare fac apel către CEC să modifice în regim de urgență pct. 11 și 21 din Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare, să asigure funcționalitatea camerelor video în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Totodată, aceștia solicită să fie asigurate observatorilor naționali acreditați de CEC acces la înregistrările video în baza unei solicitări oficiale și să adopte o hotărâre privind aspecte ce țin de transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor din 11 iulie 2021.

Precizăm că, la 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram