/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Din cele patru secții cu profil COVID-19 din cadrul Spitalului raional Căușeni, doar una a rămas activă

missing
01 iunie 2021, ora 21:46

Virusul cedează, la Căușeni! Din cele patru secții cu profil COVID din cadrul spitatului raional, astăzi activează doar una. Se întâmplă după ce a scăzut numărul de pacienți. Astfel, povara pandemiei se simte mult mai puțin, afirmă medicii. Chiar și așa, după un an de luptă cu virusul, unii cu greu își pot stăpâni emoțiile, atunci când vorbesc despre lupta care s-a dus pentru fiecare pacient.

După mai bine de un an, plin de provocări, cauzate de virsul COVID-19, Aurica Pînzari, șefa secției boli infecțioase din cadrul Spitalului raional Căușeni, vorbește astăzi despre această perioadă printre lacrimi. Fiecare deces, din tot acest timp, a fost o mare încercare, a lăsat o rană în suflet și este nevoie de timp, pentru vindecare.

Doctorița spune că, deși de fiecare dată a depus tot efortul pentru a trata toți pacienții, pe unii dintre ei nu i-a putut salva. Astăzi, povara pandemiei se simte, dar mai puțin. Și asta pentru că, spune femeia, s-a micșorat numărul bolnavilor de COVID-19. Visează mult ca, într-o zi, să revină la regimul normal de muncă, iar virusul să dispară de parcă nici nu ar fi existat.

Despre povara virsului ne-a vorbit și Ecaterina, asistenta superioară din cadrul secției boli infecțioase. Femeia spune că cel mai greu i-a fost la început, atunci când medicii luptau, practic, cu un virus necunoscut. Directorul spitatlui ne-a spus că, din cele patru secții cu profil COVID19, acum a rămas doar una, în care se tratează în jur de 20 de pacienți.

Dacă anterior, în prima linie, au fost implicați circa 100 de medici și asistente medicale, acum, de bolnavi se ocupă aproximativ 20 de lucrători medicali.  Acum, spitatlul a pus la dispoziție 20 de paturi pentru pacienții infectați, în timp ce anterior erau 120 de paturi. De menționat că, în Republica Moldova, secțiile cu profil COVID din mai multe spitale au început să fie închise de la începutul lunii februarie.

Astăzi, în țara noastră, au fost înregistrate 55 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, iar 85 de pacienți se află în stare gravă, pe patul de spital, dintre care 15 sunt supuși ventilării mecanice. Cel mai mare număr de cazuri de infectări din țara noastră a fost înregistrat la finele lunii martie, atunci boala a fost confirmată la circa 2300 de persoane într-o singură zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram