image
Sursa foto: msmps.gov.md

Peste 5.500 de persoane s-au imunizat la Maratonul Vaccinării, organizat la Palatul Republicii

Maratonul vaccinării anti-Covid-19 care s-a desfășurat la Palatul Republicii în perioada 28-30 mai, a luat sfârșit. Peste 5.500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Primăria Chișinău.

În cadrul Maratonului Vaccinării, au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, a venit cu un mesaj de mulțumire celor care au contribuit la organizarea eficientă a procesului de imunizare în cadrul maratonului.

„Aduc cele mai sincere mulțumiri pentru efortul depus, buna desfășurare a Maratonului Vaccinării medicilor și asistenților medicali care și-au sacrificat aceste trei zile în scop social, Primăriei Chișinău, echipei Spitalului Municipal „Sfânta Treime” pentru implicare activă și sprijinul oferit. De asemenea, apreciem implicarea comunității medicale și Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, Centrului de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Totodată, secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea susține că maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi, s-a ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație.

„În continuare, îndemnăm toți oamenii să se vaccineze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Maratonul a fost organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și Colegiul de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 409.108 persoane.

Maraton vaccinareMaraton vaccinare
vaccinarevaccinare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: