image
Sursa foto: jurnal.md

Îndemnul lui Pavel Filip: „Nu luați bani ca să trădați echipa”, ignorat; Cinci primari din Strășeni au părăsit PDM

Cinci primari ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) din raionul Strășeni anunță că părăsesc partidul. Aceștia se declară independenți. Este vorba de primarii din localitățile Greblești - Aliona Chircu, Pănășești - Valeriu Bujoreanu, Rădeni - Petru Răbdău, Codreanca - Mihai Cotelea, Gălești - Budu Nicolae și a consilierului raional - Alexandru Trohin. Plecarea din partid este anunțată la scurt timp după ce Pavel Filip a anunțat că la Strășeni se încearcă „cumpărarea aleșilor locali” cu ajutorul „borsetcei”.

Primarii au emis o declarație, adresată Organizației Teritoriale Strășeni a PDM, în care anunță că părăsesc partidul.

„Spre regret, constatăm că în majoritatea partidelor politice nu mai există viziune, program real de dezvoltare economico-socială și nici un sprijin pentru cetățeni, iar interesele politicienilor nu coincid cu aspirațiile aleșilor locali și a cetățenilor, pe care ei le reprezintă”, se arată în declarație.

La 20 mai, liderul PDM, Pavel Filip a anunțat că la Strășeni se încearcă „cumpărarea” unor aleși locali de către „forțe care doresc deturnarea parcursului european al RM”.

„ La Străşeni sunt oameni deosebiţi. Cunosc foarte bine pentru că sunt deputat de circumscripţie. Îndemn colegii care sunt intimidaţi să nu se lase amăgiţi de ofertele generoase, pentru că nemijlocit locuitorii satelor o să-i pedepsească. Nu luaţi bani ca să trădaţi o echipă care a făcut foarte multe lucruri bune pentru localităţile Dvs. și pentru raionul Străşeni în general”, declara anterior liderul PDM.

OT PDM Strășeni nu a comentat deocmadată plecarea primarilor din partid.

pdmpdm

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: