image
Sursa foto: chisinau.mae.ro

Fără carantină pentru cetățenii Republicii Moldova la intrarea în România; Care sunt condițiile de călătorie

Începând de mâine, se anulează restricțiile privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor. Republica Moldova figurează încadrată în „zona verde”, astfel persoanele care intră în România din această țară, nu prezintă simptomatologie specifică și nu au călătorit în ultimele 14 zile într-una sau mai multe țări din „zona galbenă” sau „zona roșie” nu vor fi plasate în carantină.

Cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

Persoanele care intră în România și au călătorit, în ultimele 14 zile, într-una sau mai multe țări din „zona galbenă” sau „zona roșie” pot fi exceptate de la carantină, dacă se încadrează în excepțiile prevăzute de Hotărârile CNSU nr. 28 din 14 mai 2021, nr. 32 din 27 mai 2021 și nr. 35 din 29 mai 2021.

Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale https://stirioficiale.ro/informatii) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzarea intrării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: