image
Sursa foto: Getty Images

Suma uriașă investită de șeicii lui Manchester City în transferuri, de când Guardiola a preluat echipa

Pep Guardiola a ratat șansa de a câștiga Liga Campionilor ca antrenor al lui Manchester City, echipă pe care o pregătește din 2016. Chelsea i-a învins pe ”cetățeni” în finala de la Porto cu 1-0.

Jucătorii transferați pe sute de milioane de euro de bogații de la Manchester City nu au reușit să câștige, până acum, cel mai dorit trofeu din Europa.

Marca scrie că City a plătit nu mai puțin de 938 de milioane de euro pentru transferuri în ultimii cinci ani, de când Guardiola a preluat echipa, și a încasat alți 315 milioane de euro din vânzarea de jucători. Deci suma netă investită de șeicii care dețin campioana Angliei este de 623 de milioane de euro!

Antrenorul campioanei din Anglia, Pep Guardiola, a încercat să explice prestația modestă a elevilor săi: "Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut, am avut și noi ocazii bune. A fost prima noastră finală și cred că ne-am ridicat la un nivel bun. A fost un meci foarte echilibrat, ne-am ridicat la nivelul unei echipe puternice și foarte agresive. Sunt trist. Nu am suferit pe faza defensivă, dar am avut probleme la construcție.

Cred că am fi putut juca și mai bine, dar s-a văzut că a fost prima noastră finală. Din punct de vedere defensiv cred că am fost destul de solizi. Nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut și Chelsea a câștigat", a spus Guardiola, după meci, citat de Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: