(video) Cu panglici și flori, au spus adio școală: Pe unii îi așteaptă BAC-ul, pe alții vacanța
După încă un an de studii, unii elevi pleacă în vacanță, iar alții încheie acest capitol al vieții. Dacă anul trecut, pandemia a pus pe stop organizarea ultimului sunet în mod tradițional, anul acesta, majoritatea școlilor au avut posibilitatea să decidă cum vor să organizeze acest eveniment. Unii au ales metoda online, iar alții, cu panglici de absolvire, s-au întrunit în curtea școlii și au spus „Adio, școală!”. Mai multe instituții de învățământ au decid să transmită acest eveniment online.
Foto: colaj

Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” a organizat ultimul sunet tradițional în curtea școlii. Absolvenții au avut și un moment artistic.

Elevii de la Liceul „Mihai Eminescu” de la Sîngerei la fel au avut parte de ultimul sunet în incinta școlii.

Managerii școlilor din capitală au avut posibilitatea să decidă modul în care va fi organizat ultimul sunet. Liceul Teoretic Orizont a decis să repete metoda anului trecut și să organizeze activitatea solemnă online. 

Activitatea solemnă „Ultimul sunet” din acest an a fost organizată în instituțiile de învățământ general din țară în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței Covid-19. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis, în acest sens, o circulară în adresa organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și managerilor instituțiilor de învățământ general.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a atenționat despre necesitatea respectării obligatorii a măsurilor de prevenire și control al infecției Covid-19 în organizarea tuturor activităților de finalizare a anului de studii 2020-2021 și în organizarea activităților de pregătire pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2021.


Pub