(video) „Ziceam că ar putea să existe o idee năstrușnică aici”: Chișinău va avea prima parcare automatizată

Orașul Chișinău va avea prima parcare multietajată automatizată. Aceasta va fi amenajată în centrul capitalei, lucrări în acest sens fiind inițiate astăzi. Primarul capitalei a menționat că inițial parcarea va fi gratuită, după va fi cu plată. Estimările prealabile pentru aceste lucrări sunt de 350-500 mii euro. Edificiul va avea 4 nivele, proiectul în acest sens fiind avizat și de ministerul Educației. Parcarea va fi automatizată și va conține 40 de locuri. Investitorii planifică finisarea lucrărilor în termen de minim 2 luni, însă dau asigurări că la Ziua Orașului va fi deschisă.

Foto:

„Anul trecut, ziceam că ar putea să existe o idee năstrușnică aici, în preajma instituției -  o parcare supraetajată. Astăzi suntem cu toate hârtiile și actele în regulă, avem parteneriat cu Universitatea Tehnică și agentul economic care urmează să implementeze prima parcare multietajată de acest tip. Mă bucur să văd că putem starta și pe urmă să vedem dacă putem multiplica astfel de lucruri, în Chișinău. Va deveni un subiect prioritate pentru Primărie și mă voi ocupa personal de acest lucru. În acest an vom crea mai multe parcări, începând lângă parcul La Izvor, aproximativ 1500 de locuri și alte zone. Prima zonă pe care o studiem este centrul capitalei - perimetrul străzilor Albișoara - Mateevici- Mihai Viteazu și Ismail”, a menționat Ceban.

„Este o inițiativă foarte frumoasă pornind de la o problemă care o avea blocul de studii nr.2 al Universității Tehnice a Moldovei, problema cu parcarea aici în zonă, atât pentru profesori și studenți cât și pentru vizitatorii acestui corp de studiu. Mai ales că investiții în această zonă nu putea de unde să le ia. Sper că se va schimba la fața această zonă.

Parcarea este a investitorului privat, de aceea noi nu avem nicio pretenție, noi oferim acest loc, ei o exploatează”, a declarat rectorul Universității, Viorel Bostan.

Ce ține de prețul unei ore de parcare, investitorii nu au putut oferi deocamdată o cifră, însă zic ei va fi unul accesibil.




Pub