Acțiune Diaconia, de Ziua Internațională a Copiilor: Ajută nou-născuții să crească alături de mămica lor

Zilnic, în proiectele Diaconiei se  întâlnesc copii pentru care această vârstă înseamnă dificultăți și lipsuri, mai puțin baloane colorate, joc și bucurie. Dăruiește pentru copii de 1  iunie, vezi care sunt cele 2 programe prin care poți ajuta copiii din Moldova cu Diaconia.

Foto:

Programul „În Brațele Mamei” - asigură dreptul fiecărui copil de a crește în familie. 

În Centrul Maternal sunt plasate cuplurile mamă-copil, gravidele aflate în situație de emergență. Aici, echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom. Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil.

IMPACT 2020: 23 de cupluri mamă-copil au beneficiat de grijă și asistență complexă în Centrul Maternal; 13 cupluri mamă-copil au fost asistate în comunitate; 3 cupluri mamă-copil au beneficiat de asistență în Centrul de găzduire secundară „Casa Maria”; 25 de familii au,beneficiat de asistență psihologică, socială, juridică și spirituală;66 de familii au beneficiat de asistență materială lunară; 41 de familii au beneficiat de asistență materială (pachet unic)

Susține comunitățile - Centrul de Resurse „Călăuza Solidarității” este instrumentul de sprijin al inițiativelor comunitare în identificarea nevoilor și găsirea răspunsurilor la nivel comunitar.

În 2020, prin proiectele dezvoltate, Centrul de Resurse a asistat: 81 comunități; 164 intervenții de scurtă durată (pachete alimentare, igienice, jucării pentru familiile aflate în situații de criză); 54 intervenții de lungă durată (facilitare comunitară, parlamentul tinerilor, garderobe sociale etc.).

Doneză aici: https://bit.ly/3i1kWXc



Pub