Un site independent de știri din Rusia se închide după 21 de ani, din cauza problemelor financiare cauzate de situația politică

Site-ul independent de știri Newsru.com a anunțat luni că se închide după 21 de ani, invocând dificultăți financiare cauzate de climatul politic din țară, relatează The Moscow Times.

Foto: Newsru.com

„Pincipalii clinți de publicitate au încetat să coopereze cu noi”, după ce relațiile ruso-occidentale s-au deteriorat din cauza anexării Crimeei, în 2014, a precizat conducerea site-ului. Alți clienți de publicitate „au început să fie extrem de precauți în acest an”.

Newsru.com și-a asociat decizia cu riscul de a suporta consecințe în urma înăspririi legilor privind presa și „agenții străini”.

„A trebuit să scriem din ce în ce mai mult despre adoptarea unor legi restrictive care ne pot afecta oricând. Am fost obligați să etichetăm tot mai mulți oameni respectați și surse de informații veridice ca agenți străini și extremiști”, se precizează în anunț.

„Situația actuală a economiei și sistemului juridic face ca munca de înaltă calitate a Newsru.com să nu mai fie posibilă", se arată în ultimul mesaj al site-ului.

Redactorul-șef al Newsru.com, Elena Bereznițkaia-Bruni, a declarat că foștii angajați ai site-ul nu intenționează să lanseze noi proiecte, ci că vor lucra pentru site-ul israelian în limba rusă Newsru.com.il.

„În situația actuală, ne-am dat seama că nu vom găsi finanțare în viitorul apropiat pentru ceea ce ne place și știm să facem - știri obiective. Așadar, vom face fie proiecte non-politice, fie nimic. Nu pot să mă gândesc la un viitor luminos acum”, a adăugat ea.


Pub