21:48:57 18.04.2024
Stiri

Delapidare de fonduri la MAI.Trei șefi de la SPIA, dintre care un șef-adjunct, eliberați din sistem

Actualitate 31.05.2021 13:43 Vizualizări2907 Autor: Ziarul National
Delapidare de fonduri la MAI.Trei șefi de la SPIA, dintre care un șef-adjunct, eliberați din sistem


Trei funcționari de rang înalt din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA) au fost eliberați din funcții în urma unei anchete de serviciu, după ce aceștia ar fi utilizat ilegal fondurile speciale ale SPIA.

Sursele Deschide.MD din cadrul MAI, au comunicat, sub protecția anonimatului, că ar fi vorba despre șeful adjunct al SPIA, Gabriel Țigănaș, șeful Direcției Combaterea Corupției, Ruslan Sîrbu, dar și Adrian Tăvăluc, șef de secției din cadrul Direcției condusă de Sîrbu.

Șeful SPIA, Ion Mămăligă, a confirmat pentru Deschide.MD informația și a declarat că ordinul de eliberare din funcție a celor trei a fost semnat vineri, 28 mai, după ce pe numele acestora a fost inițiată o anchetă de serviciu prin care s-a stabilit că aceștia ar fi utilizat ilegal fondurile speciale ale SPIA.

Mămăligă nu a putut să ne spună suma exactă de bani pe care ar fi delapidat-o cei trei și a făcut trimitere la secretul anchetei, dar a precizat că ar fi vorba despre o sumă de ordinul zecilor de mii.

Mai mult, șeful SPIA a ținut să menționeze că astăzi urmează să fie sesizată Procuratura Generală despre rezultatele anchetei, iar ulterior pe numele celor trei va fi inițiată o cauză penală.

Solicitat telefonic, Ruslan Sîrbu a declarat că ordinul prin care a fost eliberat din funcție este unul ilegal și abuziv, dar și pe care urmează să-l conteste. Sîrbu a mai menționat că, la momentil actual nu poate oferi mai multe detalii despre această situație, dar nu exclude că ar fi vorba despre o răfuială.

Adrian Tăvăluc nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD, iar Gabriel Țigănaș nu a fost de găsit pentru a oferi un comentariu în acest caz.

Totodată, în urma aceleiași anchete de serviciu, ex-șeful interimar al SPIA și actual șef al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP, Vasile Harea, a fost sancționat disciplinar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md