(video) A început producţia noului AURUS Senat! Iată cum arată maşina pe care şi-o poate cumpăra oricine

Brandul AURUS a anunțat astăzi lansarea producţiei în serie, în ciclu complet, pe linia de asamblare nou construită, a sedanurilor premium Senat made in Russia. Fabrica amenajată în Elabuga, Republica Tatarstan, are o capacitate de până la 5.000 de maşini pe an, pentru moment.

De notat: AURUS SRL este responsabilă pentru producția de serie, dar are trei coproprietari – Institutul de stat NAMI (63.5%), Fondul Tawazun (36.5%) și grupul Sollers (0.5%). SRL-ul nu produce mașini, ci comandă asamblarea lor de la holdingul Sollers, care în temeiul contractului primește comisioane pentru fiecare maşină produsă.

Toate modelele asamblate în Elabuga sunt dedicate persoanelor fizice şi juridice, însă cele făcute la comanda unor instituții de stat, dar şi cele blindate, vor continua să fie asamblate cu forțele NAMI din Moscova (capacitate de maxim 200 pe an).

https://www.facebook.com/aurusrussia/videos/531139768007803

În zona economică specială din Elabuga, dedicată lui Senat, se fabrică părțile de caroserie, corpurile sunt sudate și vopsite, se asamblează motoarele şi mașinile în sine, după care se efectuează testarea finală. Volumul declarat al investițiilor în producție, logistică, echipamente și sisteme IT este de 2 miliarde de ruble.

În această etapă sunt disponibile șase culori pentru caroserie și cinci scheme de culori pentru habitaclu, unde se poate folosi piele Nappa produsă local sau lemn natural cu pori deschiși, de exemplu. Cu toate acestea, conducerea companiei și-a anunțat disponibilitatea şi de a personaliza interioarele conform dorințelor clienţilor.

În iunie, un al doilea dealer al mărcii se va deschide la Moscova, iar până la sfârșitul anului va mai apărea unul în Sankt Petersburg. În plus, compania intenționează să înființeze în mod constant reprezentanțe în Soci, Kazan, Krasnoiarsk și Ekaterinburg.

Anunțarea volumelor de producție planificate de până la 5.000 de vehicule pe an este însoțită de remarca “în anumite condiții”. Producătorul nu a specificat pentru moment care sunt acestea, dar cota modelului Senat nu va fi mai mare de 600 de unităţi pe an. Primele maşini gata de livrare pe piaţa autohtonă vor apărea în iunie. 

În același timp, AURUS intenționează să exporte până la 70% din produsele fabricii începând cu anul viitor. Piețele prioritare pentru Senat sunt țările din Orientul Mijlociu. În Emiratele Arabe Unite este localizată Fundația Tawazun, cea care deține 36% din acțiunile companiei. În viitor, brandul ar putea apărea în China şi Europa de Vest, însă date fixe nu sunt specificate.

Amintim că un AURUS Senat are sub capotă un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri cu tehnologie mild hybrid, dezvoltat în parteneriat cu Porsche Engineering. Produce 598 CP la 5.500 rpm şi 880 Nm între 2.200-4.750 rpm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte, prin care trimite puterea spre toate cele patru roţi. Poate face 0-100 km/h în 5.7 secunde şi atinge maxim 250 de km/h.

Prețul minim al mașinilor AURUS Senat va fi de 18 milioane de ruble (201.000 euro după cursul actual de schimb). Maşinile din primul lot de serie vor fi prezentate cu un nivel ridicat de opțiuni incluse, iar prețul lor este acum de 24 de milioane de ruble (268.000 de euro). Unul dintre dealerii oficiali a afişat şi preţuri pentru sedanul şi limuzina Senat în variantă blindată: 69.900.000 (780.600 euro) şi 106.900.000 de ruble (1.193.775 euro) respectiv!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/