Moldovenii care dețin un certificat național de vaccinare pot călători în Ungaria fără să stea în carantină

Irina Odobescu
31/05/2021
Foto: chamber.md

Din 1 iunie, cetățenii Republicii Moldova care dețin un certificat național de vaccinare împotriva noului coronavirus pot călători în Ungaria fără obligația testării sau izolării. Ungaria și Republica Moldova au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor oficiale de imunizare anti-Covid-19, emise de către autoritățile competente ale acestor state. 

„Decizia de recunoaștere reciprocă a certificatelor de vaccinare anti-Covid-19 este în deplină concordanță cu parteneriatul strategic dintre cele două state, care fundamentează relațiile moldo-maghiare, constituind un semn de solidaritate și sprijin reciproc în direcția comună de identificare a unor soluții eficiente pe fondul tendințelor de ameliorare a situației pandemice în regiune”, scrie în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Acordul prevede libera circulație în sensul intrării, dar și tranzitării fără restricții a teritoriului Ungariei și Republicii Moldova. Conform înțelegerilor convenite, copiii sub vârsta de 18 ani care vor însoți deținătorii de certificate de imunizare se vor bucura de aceleași drepturi de intrare sau tranzitare a teritoriului.

Ungaria este prima țară cu care Republica Moldova a convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare urmare a eforturilor depuse de cele două diplomații, inclusiv prin intermediul ambasadelor celor două țări de la Budapesta și Chișinău.

Irina Odobescu
31/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii