/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Scandal, în ultima zi de școală, în Căușeni. O directoare a fost acuzată de comportament neadecvat

missing
31 mai 2021, ora 21:04

Scandal, în ultima zi de școală, în satul Tănătari, raionul Căușeni! Mai mulți părinți, care s-au adunat astăzi în curtea instituției, o acuză pe directoarea gimnaziului de comportament neadecvat față de profesori și elevi. Mai mult, din cauza conflictelor interminabile din școală, unii învățători ar fi fost nevoiți să plece. Oamenii spun că certurile afectează mult procesul de învățământ, iar pentru a pune capăt situației, săptămâna trecută, ei au depus o solicitare prin care cer demisia directoarei. După ce s-a lăsat așteptată afară minute în șir, șefa instituției a precizat că cererea lor este examinată, fără a oferi alte detalii.

Totul a avut loc, în această dimineață, la gimnaziul Pantelimon Erhan din satul Tănătari, raionul Căușeni. Zeci de părinți s-au adunat chiar la primele ore ale dimineții în fața instituției, pentru a cere demisia directoarei, care ocupă acest fotoliu de trei ani. Oamenii susțin că aceasta ar avea un comportament inadmisibil față de profesori și alți angajați. Iar certurile, spun părinții, afectează mult procesul educațional. La fel, aceștia o acuză de neimplicare în dezvoltarea sistemului de învățământ al școlii.

Din cauza directoarei, spun părinții, unii profsori au fost nevoiți să demisioneze și să meargă să muncească în școlile din satele vecine.

Printre lucrătorii care au fost nevoiți să-și părăsească locul de muncă este și această femeie, care spune că a lucrat peste 30 de ani în gimnaziu, în calitate de soră medicală. Cu lacrimi în ochi, ea ne-a povestit că a plecat în urma unei certe cu directoarea.

Am încercat să discutăm și cu directoarea, însă vicedirectorul ne-a spus că ea să află la lecție și că va ieși afară, la pauză. Pentru că nici la recreație nu a ieșit în curtea școolii, părinții au intrat în instituție, chiar dacă vicedirectorul a încercat să le interzică accesul în clădire.

Într-un final, directoarea a ieșit afară, însă nu a spus decât faptul că solicitarea părinților privind demisia sa benevolă se examinează. Întrebată cum totuși răspunde la acuzațiile părinților.

La Direcția Educație din cadrul Consiliului raional Căușeni sunt trei sesizări privind comportamentul directoarei gimnaziului din satul Tănătari. Două vin din partea cadrelor didactice, iar o petiție – din partea comitetului părintesc.

Vicepreședinta Direcției ne-a spus că a discutat cu șefa instituției de învățământ chiar săptămâna trecută, aceasta fiind chemată la raion. Anterior, la această temă s-a discutat și cu membrii colectivului.

Toate sesizările urmează a fi examinate în termen de 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram