Ultima zi din cadrul maratonului de vaccinare de la Palatul Republicii. Doritorii se pot imuniza până la ora 22:00

Maratonul de vaccinare continuă și astăzi, 30 mai, la Palatul Republicii Moldova. La ora 8:00, erau în aşteptare circa 100 de oameni, iar timp de 30 de minute de la deschiderea maratonului, circa 210 oameni au fost vaccinați.

Foto: fb/MinisterulSănătății
Cetățenii sunt așteptați până la ora 22:00 pentru a se imuniza.

Precizăm că dozele de vaccin Pfizer, distribuite pentru maratonul organizat la Palatul Republicii, s-au epuizat sâmbătă. Persoanele care vor să fie imunizate pot opta pentru serurile AstraZeneca, Sinopharm și Coronavac. 

În prima zi a Maratonului Vaccinării, au fost administrate circa 3.500 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Potrivit Ministerului Sănătăţii, pe parcursul zilei de sâmbătă, 29 mai, până la ora 17.00, în cadrul Maratonului Vaccinării, au fost administrate 1.155 de doze de vaccin.

Au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00 cu 30 de minute pauză. Totodată, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare. Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.


Pub