Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mesajul lui Klaus Iohannis de…

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă”

Foto: Digi 24

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare duminică, 30 mai, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni. Iohannis a precizat că „în timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă”.

Totodată, președintele român a menționat că este nevoie de „talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o Românie prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor”.

„Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară. În timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă”, se arată într-o notă informativă publicată de Administrația Prezidențială a României.

Klaus Iohannis susține că multe familii au fost despărțite din cauza contextului epidemiologic, însă vaccinarea împotriva COVID-19 va oferi acum posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

„Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie. La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, se mai arată în nota informativă.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică a lunii mai.

Potrivit Administrației Prezidențiale a României, cea de-a V-a ediție a Festivalului culturii românilor de pretutindeni „Aici-Acolo”, se va desfășura online, pe pagina de Facebook a Festivalului: https://www.facebook.com/festivalulaiciacolo/