Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Igor Dodon, huiduit de…

VIDEO Igor Dodon, huiduit de oamenii din satul Molovata Nouă: „Sunteți niște trădători de țară. Nu vă este rușine?”

Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, aflat în campanie electorală, a avut planificată pentru sâmbătă, 29 mai, o întâlnire cu oamenii din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Acesta însă a fost huiduit de câțiva localnici, inclusiv veterani de război, care l-au acuzat că „vinde țara” și că a permis „instaurarea ilegală a posturilor de control în zona de securitate”.

„Jos mincinoșii și trădătorii! N-au ce căuta în stânga Nistrului, ne-au vândut pământul. Ați venit să trădați țara mai departe? Ce întrevedere dacă vindeți pământul acesta? Anul trecut ați pus posturile ilegale. Poliția nu putea să le scoată, avea interdicții. Sunteți niște trădători de țară. Nu vă este rușine să vindeți țara? Cum vă poartă acest pământ în general?”, a spus un locatar al satului Corjova.

Imaginile au fost postate pe Facebook de Valeriu Mițul, fost primar al satului Corjova, veteran al războiului de pe Nistru din 1992.

„Sâmbătă, pe 29 mai, pe platoul Cocieri, în satul Molovata Nouă, ne-a „onorat” cu prezența ex-președintele Dodon cu suita sa. Ne-am obișnuit deja să vedem cum după ce le expiră mandatul, în perioadele campaniilor electorale, foștii președinți și deputați stau cuminți ca mieii și sunt gata să ia în seamă fiecare alegător, ceea ce nu durează foarte mult, iar anul acesta o să dureze cam până pe 11 iulie”, a spus Mițul.

Pe 13 mai curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, numit anterior de Voronin „trădător” și președintele comuniștilor, Vladimir Voronin, numit de Dodon anterior „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit” au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM.

Pe 28 aprilie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021. 

Până acum, 12 partide au depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru anticipate.

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; 
  7.  Partidului Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”
  8. Partidul Democrat din R. Moldova;
  9. Partidul Politic Platforma DA;
  10. Partidul Unității Naționale (PUN);
  11. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);
  12. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).