17:15:24 25.04.2024
Stiri

Un alt LIDER de partid și-a exprimat disponibilitatea să fie viitorul PREMIER al R. Moldova. Acesta spune că ar fi un DEZASTRU ca această funcție să fie preluată de Dodon „Doamne ferește ca Igor Dodon să ajungă prim-ministru...”

Actualitate 30.05.2021 11:50 Vizualizări3405 Autor: Ziarul National
Un alt LIDER de partid și-a exprimat disponibilitatea să fie viitorul PREMIER al R. Moldova. Acesta spune că ar fi un DEZASTRU ca această funcție să fie preluată de Dodon „Doamne ferește ca Igor Dodon să ajungă prim-ministru...”


Liderul interimar al partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, este gata să-și asume funcția de prim-ministru al R. Moldova, dacă formațiunea va decide acest lucru. În opinia lui Grosu, ar fi un dezastru pentru R. Moldova ca Igor Dodon să fie premier.

„Doamne ferește ca Igor Dodon să ajungă prim-ministru. L-am văzut în calitate de președinte. Dacă decizia echipei o să fie că e important să candidez pentru această funcție, da, așa cum am mai făcut-o și data trecută, împreună cu echipa o să luăm decizia și o să-mi asum. Dacă va fi necesar, o să facem”, a spus Grosu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Desemnat anterior de Maia Sandu să formeze un nou guvern, Grosu spune că nu-l sperie greutățile.

„Este perioada de luptă și este perioada de după luptă. Și noi asta vrem să facem: să punem punct la aceste lupte interminabile electorale și să începem să construim ceva. Să trecem la perioada de construire, de edificare. Lumea obosește de lupte. Și pe bună dreptate, oamenii așteaptă rezultate, așteaptă un trai mai bun, așteaptă servicii mai bune, stat de drept și așa mai departe”, a spus politicianul.

Grosu a mai adăugat că mai puțin contează ca PAS să ia 50+1 din voturi, deoarece miza e crearea unei majorități parlamentare proeuropeane.

„Eu nu consider corect cineva să facă astfel de bravadă, că o să ia 50+1. Nu zi hop pân᾿ n-ai sărit. Ceea ce trebuie să facem e să muncim în fiecare zi, fiecare week-end, sâmbătă, duminică, să ieșim să discutăm cu oamenii, să-i convingem să iasă la vot. Pe 12, dimineața, putem să tragem linia și să ne uităm cine și ce scor a luat. Categoric, eu sper să se regăsească mai multe partide. Pe mine mă interesează cele de centru-drepta, mai puțin mă interesează stânga. Să fie o partidă proeuropeană, o majoritate proeuropeană, cu care imediat a doua zi să putem intra în discuții și să formăm o majoritate parlamentară proeuropeană, pentru a avea un guvern stabil, care să poată implementa lucruri bune pentru cetățeni pe o perspectivă de trei-patru ani”.

Anterior, socialistul Igor Dodon a lăsat să se înțeleagă că va alege funcția de premier, în cazul în care Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor” va câștiga alegerile parlamentare din 11 iulie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md