/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cavcaliuc neagă că a obținut informații despre Nata Albot din activitatea de polițist. Pînzari vorbește despre o ilegalitate

missing
30 mai 2021, ora 21:28

Deși anterior a refuzat să spună de unde are informații despre implicarea Natei Albot într-un dosar legat de droguri, Gheorghe Cavcaliuc, cel care a făcut primele dezvăluiri, neagă că le-a obținut din activitatea sa ca polițist. Într-un comentariu oferit pentru TV8, liderul PACE dă de înțeles că informațiile i-au fost oferite de anumite persoane, dar fără să deschidă și alte paranteze. De partea cealaltă, fostul său șef de la Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pânzari, susține că divulgarea unor informații cu caracter personal, din dosare, este o ilegalitate.

„Eu nu am acces la așa informații. Și nu voi vehicula. Cunosc foarte multe, presupun foarte multe, dar legislația nu-mi permite să pun în evidență informații cu date cu caracter personal sau date care nu au ajuns într-o instanță de judecată, omul nu a fost acuza definitiv.”

De asemenea, Pînzari susține că în perioada cât s-a aflat la conducerea Inspectoratului General al Poliției, care a coincis cu guvernarea democraților, nu le-a cerut subalternilor săi să adune informații compromițătoare despre anumite persoane publice.

„Eu nu am adunat dosare, nu am impus pe nimeni dintre subalternii mei, știti că în perioada cât am fost șef al politiei, imaginea politiei a crescut de la 20 la 46 de procente.”

Fostul șef al IGP, în prezent candidat la funcția de deputat pe lista PD, nu-și poate explica modul în care fostul său subaltern, Gheorghe Cavcaliuc a reușit să obțină informații despre implicarea jurnalistei Nata Albot într-un caz legat de 0,78 de grame de marihuana. Și jurnaliștii au încercat, cu diferite ocazii, să afle de la Cavcaliuc de unde deține astfel de infromații, dar liderul PACE evita să ofere un răspuns clar.

„Dezvălurile vor continua. Este o amenințare? -Nu, nu este o amenințare. Vreau ca societatea să cunoască cine sunt cei care se vor deputați în Parlament. -De ce abia acum, vă întreb? -De ce? Penctru că oamenii s-au înregistrat în cursa electorală. Aceste persoane nu merită… -Ce urmăriți prin aceste dezvăluiri? -Ca în Parlamentul Republicii Moldova să nu ajungă narcomani și bandiți.”

Astăzi, abordat repetat de TV 8, Gheorghe Cavcaliuc a negat că informațiile sunt obținute din perioada cât s-a aflat în structurile de forță, sugerând că i-au fost furnizate de anumite persoane.

„Zilnic, primesc zeci de mesaje din toate colțurile țării, inclusiv de la reprezentanții altor partide, deranjați și indignați de mizeria din rândurile lor. (…) Vă atrag atenția că, în cazul candidatului cu nr. 8, eu nu am dat nume și denumirea partidului. Am făcut apel la conștiință. Și persoana vizată s-a retras singură din cursă.”

A mai declarat acesta. Totul a început după ce acum 10 zile, în timp ce participa la o emisiune de la TV8, Cavcaliuc a averizat un candidat cu nr.8 din cei înscriși în cursa electorală, să se retragă din cursă, pentru că ar fi fost prinsă cu droguri. Chiar dacă nu a dat numele, pe unele canale de Telegram, afiliate socialiștilor, au fost publicate pagini din dosar, în care figura numele Natalia Albot. La câteva zile distanță, jurnalista, pe locul 8 în buletinul de vot al celor de la PAS a anunțat că se retrage din cursă, pentru ca formațiunea care a propus-o să nu fie atacată cu acest caz. Ea a precizat că investigațiile poliției au fost clasate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram