Ceban: Foarte mulți „gospodari” s-au conectat ilegal la rețeaua de apeduct și canalizare și nu achitau nimic

Mai mulți locuitori din capitală care dețin case la sol, dar și agenți economici din diferite sectoare ale capitalei s-au conectat ilegal la rețeaua de apeduct și canalizare și nu achitau nimic. Constatările au fost făcute săptămâna trecută în urma unor controale, anunță primarul capitalei, Ion Ceban. 

Foto: colaj
„În Chișinău foarte mulți „gospodari” s-au conectat ilegal la rețeaua de apeduct și canalizare și nu achitau nimic. Este vorba în mare parte de case la sol, agenți economici din diverse sectoare ale capitalei. Este un furt al banului public”, scrie Ceban.

Edilul menționează că în prezent sunt efectuate mai multe controale inopinate.

„Cei depistați sunt debranșați de la serviciul apă și canalizare, sunt amendați și li se face recalculare pentru serviciile consumate prin furt. Proprietarii sunt obligați să achite pentru perioada conectării ilegale la apă și canalizare și să încheie contract, dacă doresc să beneficieze de servicii în continuare. Noi vom ajunge în fiecare casă indiferent cine este proprietarul și vom face regulă în acest domeniu”, a mai adăugat Ceban.

În context a „rugat ca oamenii să nu aștepte și să vină benevol pentru a încheia contracte cu Î.M „Apă Canal”.

Dacă vor fi depistați unii că mușamalizează aceste cazuri, aceștia vor fi demiși din funcție și anunțați oamenii legii, mai precizează primarul.



Pub