Maratonul de vaccinare de la Palatul Republicii continuă fără Pfizer: Mai puține persoane, imunizate astăzi

Dozele de vaccin Pfizer, distribuite pentru maratonul organizat la Palatul Republicii, s-au epuizat astăzi. Persoanele care vor să fie imunizate pot opta pentru serurile AstraZeneca, Sinopharm și Coronavac. Purtătoare de cuvânt a ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a precizat pentru UNIMEDIA că stocul de Pfizer nu va fi suplinit, însă sunt suficiente doze de alte seruri, pentru cei care încă nu au reușit să se imunizeze. Totodată, fluxul de persoane astăzi a fost mai mic, comparativ cu ziua de ieri.

Foto: fb/MinisterulSănătății

Au fost distribuite pentru maraton 2754 doze de Pfizer, care s-au epuizat și se vaccinează cu cele disponibile. Nu se vor distribui suplimentar Pfizer”, a menționat Stratulat.

Totodată, comparativ cu ziua de ieri, astăzi mai puține persoane au fost vaccinate. Dacă în prima zi, în doar 4 ore, 1148 de doze au fost administrate, astăzi până la ora 17:00, au fost doar 1155 de doze.

Astăzi, până la ora 17:00, în cadrul Maratonului Vaccinării, au fost administrate 1.155 de doze. I Doza - 562, II Doza 593”, potrivit datelor MS.

Un număr record de persoane au fost imunizate ieri, în prima zi, la maratonul de la Palatul Republici. Este vorba despre 3500 de locuitori ai capitalei care au avut de ales între serurile AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Sinovac, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică. Maratonul continuă și astăzi. Primarul capitalei reamintește că vaccinarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

Ieri, în primele 4 ore de la începerea maratonului au fost administrate 1148 de doze de vaccin. Cei mai mulți au fost imunizați cu Pfizer, potrivit ministerului Sănătății. Cozile s-au format de la prima oră a dimineții. Peste o mie de persoane așteptau în rând la vaccinare în jurul orei 08:00. Primarul capitalei a anunțat că în stoc sunt peste 4 mii de doze anti-Covid, iar după necesitate și disponibilitatea vaccinurilor pe parcursul următoarelor trei zile va fi completat.

Au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, care vor activa în intervalul orelor 9:00 – 22:00 cu 30 de minute pauză. Totodată, a fost amenajată o zonă de terapie intensivă și una de monitorizare. Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.


Pub