Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un bărbat din municipiul…

VIDEO Un bărbat din municipiul Bălți a fost imobilizat de polițiștii de patrulare, după ce a încercat să înjunghieze câțiva oameni, iar apoi să se sinucidă

Un bărbat din municipiul Bălți a fost imobilizat sâmbătă, 29 mai, de polițiștii de patrulare, după ce a încercat să înjunghieze câțiva oameni, iar apoi să se sinucidă. Reprezentanții Poliției R. Moldova anunță că, în jurul orei 12:30, un echipaj de patrulare a fost anunțat de către un cetățean că pe o stradă din municipiul Bălți, un pieton intenționat s-a aruncat în fața unui camion de model Mercedes. Șoferul Tirului a reușit să frâneze la timp, reușind să evite o tragedie. .

În același timp, în trafic și-a stopat mașina și un alt șofer, care s-a apropiat să ofere ajutor crezând că este vorba despre un accident.

„Pietonul agresiv a scos un cuțit și a amenințat ambii șoferi. La un moment dat, unul dintre conducători a reușit să-l sustragă și să-i ia cuțitul, însă acesta a mai scos din buzunarul hainei al doilea cuțit, continuându-și amenințările”, se arată într-o notă informativă.

Oamenii legii susțin că la fața locului au ajuns inspectorii de patrulare care au dus tratative de retragere a acțiunilor ilegale.

„La un moment dat, bărbatul a sărit la alți doi bărbați, care treceau pe alături fără să aibă vreo tangență cu cazul. Polițiștii l-au înconjurat și au întreprins toate măsurile pentru a-l dezarma, timp în care unul dintre polițiști a fost atacat cu cuțitul, viața și sănătatea sa fiind în pericol iminent.

Colegul său a fost nevoit să aplice arma din dotare, efectuând o împușcătură de avertizare în plan vertical. Agresorul continua să fie extrem de violent cu toți din jur, oamenii legii fiind nevoiți să efectueze focuri in membrele inferioare ale acestuia imobilizându-l. Mai mult, căzut la pământ, acesta a încercat să-și aplice o tăietură în regiunea gâtului, cu scop de sinucidere – acțiune curmată de poliție”, se mai arată în nota informativă.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Potrivit Poliției R. Moldova, oamenii legii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția medicilor. Persoana se află în afara oricărui pericol.

„Inspectoratul General al Poliției nu tolerează astfel de fărădelegi când sunt puse în pericol viețile oamenilor și ale polițiștilor, așa gen de comportament fiind curmat cu exigență. Precizăm că acțiunile polițiștilor au avut loc în strictă conformitate cu Legea în vigoare și mulțumim colegilor pentru că au reacționat operativ și au reușit să prevină minim un caz fatal”, se mai arată în nota informativă.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal, organul de urmărire penală și cel al Procuraturii urmează să califice acțiunile bărbatului care a fost imobilizat de polițiști.