Finala UEFA Champions League. Manchester City și Chelsea vor disputa al 94-lea meci din istoria confruntărilor directe

porto_v_liverpool_-_uefa_champions_league_quarter_final_second_leg
Foto: UEFA.com

Manchester City și Chelsea se întâlnesc astăzi în finala UEFA Champions League. Meciul va fi jucat pe stadionul „Dragao” din Porto, iar echipa câștigătoare va juca în Supercupa Europei 2021 împotriva echipei Villareal.

# Confruntări directe

De-a lungul istoriei confruntărilor directe, începută în 1957, Manchester City și Chelsea au disputat 93 de meciuri directe. Au fost înregistrate 43 de victorii pentru londonezi, 19 egaluri și 31 de succese ale „cetățenilor”, scrie digisport.ro.

Cele mai recente trei confruntări între cele două echipe au avut loc chiar în acest sezon, cele două din campionat, ambele câștigate de Manchester City, 3-1 pe „Stamford Bridge” și 2-1 acasă, și duelul din semifinalele Cupei Angliei, unde Chelsea s-a impus la limită, 1-0.

Cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Manchester City – Chelsea este Sergio Aguero, care a punctat de 13 ori în astfel de dueluri. Atacantul argentinian va pleca la finalul sezonului de la echipa din Manchester, astfel că finala Champions League, dacă va apărea pe gazon, va fi ultimul meci pe care îl va juca în tricoul „sky blue”. Pentru Chelsea, golgheterul din confruntările cu Manchester City este Frank Lampard, antrenorul cu care a început sezonul, care a marcat de șapte ori în poarta „cetățenilor”.

# Finala 2020-2021

Ultimul act al acestei ediții de Champions League a fost programat inițial la Istanbul, însă UEFA a decis să îl mute la Porto pentru a permite posibilitatea suporterilor englezi să participe la meci, acest lucru fiind imposibil în Turcia, din cauza restricțiilor impuse de britanici în contextul pandemiei de COVID-19.

În seara de 29 mai, pe stadionul „Dragao” din Porto vor fi prezenți câte 6 000 de suporteri ai fiecărei echipe. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, cu Antonio Miguel Mateu Lahoz la centru, Pau Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez del Palomar la cele două linii și Carlos del Cerro Grande în rolul de al patrulea oficial.

Arbitrii VAR delegați de UEFA pentru finala Champions League sunt spaniolii Alejandro Jose Hernandez Hernandez, Juan Martinez Munuera și Inigo Prieto Lopez de Cerain și polonezul Pawel Gil.

În faza eliminatorie Manchester City a trecu de Borussia Moenchengladbach, Borussia Dortmund și Paris Saint-Germain, iar Chelsea s-a confruntat cu Atletico Madrid, Real Madrid și FC Porto.

# Echipele probabile

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Dias, Zinchenko – Bernardo, Fernandinho, Gundogan – Mahrez, De Bruyne, Foden

Antrenor: Pep Guardiola

Chelsea: Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rudiger – Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell; Pulisic, Werner, Mount

Antrenor: Thomas Tuchel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente