Directorul regional al AUF – Europa Centrală și de Est, în vizită la UTM: „Vom consolida în continuare relațiile de colaborare”

4-17-1030×598

Directorul regional al AUF – Europa Centrală și de Est a fost în vizită la Universitatea Tehnică din Moldova. „Aderarea Universității Tehnice a Moldovei la Agenția Universitară Francofonă în anul 1997 a fost de bun augur: pe parcursul celor 19 ani AUF s-a manifestat ca un partener de încredere al Universității”, a declarat rectorul UTM, Viorel Bostan, în cadrul vizitei.

Mohamed Ketata, director regional al Biroului AUF pentru Europa Centrală şi de Est, a efectuat o vizită la Universitatea Tehnică a Moldovei, care de aproximativ două decenii este unul din cei mai prolifici și mai francofili parteneri ai AUF. Însoțit de Claudia Vișcan coordonator de proiecte „Formare, Guvernare și Cercetare”, Antena din Chișinău, Biroul Europa Centrală și de Est al AUF, acesta a răspuns cu aceeași gratitudine la mesajul de recunoștință al rectorului UTM exprimat Agenției Universitare Francofone pentru contribuția considerabilă la pregătirea cadrelor de ingineri, perfecționarea corpului profesoral.

Oaspete s-a arătat interesat de noile direcții de cooperare, asupra cărora s-a convenit în cadrul dialogului, subliniind că acestea vor consolida în continuare relațiile de colaborare cu UTM. Este vorba de inițierea unor noi proiecte majore vizând studenții francofoni; a unor cursuri de studiere a limbii franceze; programelor de dublă diplomă; lansarea transmobilităților în țările francofone; implicarea Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră (director: Radu Melnic) în activități de consiliere în carieră și de promovare a programelor de studii francofone în rândul liceenilor, care studiază limba franceză; dar și de invitația adresată rectorului AUF de a efectua o vizită la UTM.

În context, Mohamed Ketata a lansat rectorului UTM invitația de participare la următoarea reuniune a Adunării Generale, care va avea loc în perioada 21-24 septembrie 2021, la Bucuresti.

Din partea UTM la întrevedere au participat noul prorector pentru probleme financiare și relații internaționale, Daniela Pojar, și directoarea Centrului Erasmus+ UTM, Larisa Bugaian.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente