fbpx

Nagacevschi critică anularea decretului de numire a lui Clima la șefia CA Chișinău: „Moldova e condamnată să fie discreditată”

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a criticat decizia președintei Maia Sandu de a anula decretul de numire a judecătorului Vladislav Clima la șefia Curții de Apel Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi a scris că „politic parcă ar trebuie să mă bucur de prostia celor de la Președinție care nu fac altceva decât să-și deconspire nimicnicia de dragul PR-ului sau altor scopuri”.

„Spre regret, este trist, Republica Moldova e condamnată să fie discreditată din cauza acțiunilor iresponsabile și populiste ce delegitimizează astăzi instituția prezidențială.

Statul de drept nu are nicio legătură cu revocarea unor decrete de numire a unor persoane în funcție sau cu analiza de către o instituție neutră a legalității și temeiniciei actelor emise de organul de urmărire penală sau instanța de judecată.

Parlamentul a gafat de mai multe ori, fapt ce i-a afectat legitimitatea. Avem alegeri anticipate.

Avem soluția Curții Constituționale pe cazul revocării Domnicăi Manole, care vorbește clar despre ,,fraudarea Constituției”, atentat la esența Constituției și tentative de reconfigurare a sistemului de checks and balances.
Președinția se pare a luat-o pe aceeași cale”, se arată în postare.

Amintim că președinta Maia Sandu a anulat decretul prin care ex-președintele Igor Dodon l-a numit pe Vladislav Clima la șefia Curții de Apel Chișinău, pe motiv că CSM ar fi încălcat procedurile. Clima a reacționat la această decizie, numind-o ilegală.

Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău pe data de 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button