/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Singurul supraviețuitor al tragediei din Italia, un copil de cinci ani, s-a trezit din comă

missing
29 mai 2021, ora 16:34

Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, singurul supravieţuitor al tragediei din Italia, s-a trezit din comă şi a întrebat-o pe mătuşa sa, Aya, unde se află , scrie „La Stampa”, potrivit Mediafax.

„Mă doare gâtul”, a spus apoi copilul şi şi-a salutat mătuşa.

Eitan este internat în secția de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita. În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, tatăl şi mama lui Eitan, Amit şi Tag, fratele Tom de doi ani şi străbunicii au murit. În total, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de teleferic, scrie Digi 24.

Prognosticul medicilor este încă rezervat, însă copilul este treaz, conştient şi monitorizat de o echipă de psihologi.

Copilului i se va spune treptat ce s-a întâmplat. Psihologii cred că „este o cale lungă şi delicată”. Deocamdată, i s-a explicat că se află în spital şi că doarme de câteva zile.

Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri. Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram